Advertentie
De wereld volgens Garp

De wereld volgens Garp

756
Rank 2343 Gelezen 1253 Aan het lezen 16 Wil ik lezen 169 Favoriet 162 Recensies 5
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 7 Top25's 97 Hebban 1000 61   Topics 0
dwarsligger 457

'De wereld volgens Garp' is een zeldzaam komische, originele maar ook schokkende roman die John Irving in één klap beroemd maakte. Sinds de verschijning in 1978 hebben miljoenen lezers genoten van de excentrieke, non-conformistische Jenny, haar zoon T.S. Garp en de onschuldige kinderen, transseksuelen, hoeren, worstelaars en de vele andere figuren die de wereld van Garp bevolken. 'De wereld volgens Garp' is een klassieker, een meesterlijke tragikomedie die een diepe indruk op de lezer zal achterlaten.

John Irving (1942) won de National Book Award met 'De wereld volgens Garp' ('The World According to Garp') en ontving een Oscar voor zijn scenario van 'De regels van het ciderhuis' ('The Cider house Rules').
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire roman, novelle
Vertaald door
C.A.G. van den Broek
Aantal pagina’s
533
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
29 oktober 2015
ISBN
9789026950230 , 9789026952401 , 9789026952616 , 9789026982170 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Interview Jantien van Driel
08 november 2017 1 reactie
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Maartje Hebban Team

Een schrijver over een schrijver?

door: Maartje 1 like
Ik ben gestopt met dit boek. Moest af en toe echt lachen, maar kon al het geweld niet meer waarderen. De schrijver Irving kan beter schrijven dan de schrijver Garp en dat Garp zijn verhalen in het boek staan maakte dat ik gestopt ben met lezen.

Serieuze thema's in een absurdistische jas

door: Helena 't Hart 2 likes
Ik kreeg dit boek van een vriendin die wilde ontspullen, zij had het weer van haar broer, die boeken altijd doorgeeft, zodra hij ze heeft uitgelezen. Toen ik het opende zag ik aan de inscriptie dat de broer het boek had gekregen van een bevriend kunstenaarskoppel, omdat het hun lievelingsboek was....

Nog steeds lachen

door: Peggy Demaré 1 like
Voor de derde keer gelezen, nog steeds moeten lachen. Al vind ik nu dat Irving af en toe iets te veel woorden gebruikt. Misschien omdat ik intussen het verhaal te goed ken.

de wereld volgens Garp

door: Mariska030 1 like
Wat een geweldig boek!

Hilarisch, tragikomisch en nog steeds actueel

door: Saskia Jacobs-Labree 1 like
De wereld van Garp van John Irving is een hilarisch en tragikomisch boek over zowel de kabbelingen als de extremiteiten des levens. Ook dertig jaar na de eerste publicatie is het boek nog altijd lachwekkend en zelfs actueel. Nog steeds is dit boek een genot om te lezen en een waardige...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook