De zoetzure smaak van dromen

35

Artikelen 2

Het familieverhaal achter achter een Chinees restaurant

De ouders van Sun Li komen in 1980 naar Nederland, met lege zakken en vijf kinderen. Ze openen een Chinees restaurant in Friesland. Met hulp van het hele gezin weten ze de decennia erna hun restaurant draaiende te houden. Sun en haar broer en zussen worden tegelijkertijd aangemoedigd om goed hun best te doen op school, en Sun gaat rechten studeren. Hoewel haar ouders blij zijn met het succes van hun kinderen, zadelt het ze ook op met een probleem: wie neemt later het restaurant over?

De zoetzure smaak van dromen gaat over een gezin dat Chinees was toen het in Nederland aankwam, maar dat in de loop van de tijd, net als de Nederlands-Chinese keuken, is gaan samensmelten met de Nederlandse cultuur. In haar persoonlijke, vaak tragikomische en daardoor ontroerende verhaal legt Sun Li bovendien een stukje Nederlandse cultuurgeschiedenis vast. Doordat hoogopgeleide migrantenkinderen andere loopbanen dan hun ouders kunnen kiezen, komt er een einde aan het tijdperk waarin elk Nederlands dorp zijn eigen Chinese familierestaurant had.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek , Kunst & Cultuur
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
08 september 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026331756 , 9789049805173 , 9789026331763


Artikelen over De zoetzure smaak van dromen

Hebban Sterrenparade (38)
09 oktober 2016 6 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijLezersrecensies (1)

Eet smakelijk

door: Bernice 1 like
Een boek met een groot aanbod aan smaken. Sun Li beschrijft op een boeiende manier de tijd dat zij opgroeide in een gezin dat een Chinees restaurant runde, en de tijd dat zij uit huis ging. Ik vond het niet moeilijk om in het verhaal te komen, alleen de stukken over de Chinese geschiedenis gingen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic