Dit is jouw huis

12

Iemand vindt een zwijgend kind in haar achtertuin. Een meisje fotografeert de huizen van wildvreemde mensen. Op het antwoordapparaat van een vrouw wordt steeds dezelfde, duistere tekst ingesproken.
In de verhalen van Maartje Wortel gebeuren merkwaardige dingen. Hoewel de toon meestal droog en registrerend is, hangt overal een onbestemde dreiging. Het draait daarbij steeds om het betreden van het eigen erf, om een inbreuk in de privacy, om het doorbreken van grenzen, om de spanning tussen buiten- en binnenwereld.

Met een heel eigen geluid betreedt Maartje Wortel het literaire podium. Een nieuwe stem, die uitblinkt door humor, een scherp observatievermogen en de speciale kwaliteit met weinig woorden, veel te zeggen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 mei 2010
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023455004 , 9789023442851 , 9789492478344
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Lichtpoëtische korte films

door: Marco Geldermans 1 like
“Ze keek naar haar handen, ze drukte haar handpalmen tegen elkaar aan en weer van elkaar af, tegen elkaar aan en weer van elkaar af.” Maartje Wortel weet met haar debuutbundel in meerdere verhalen situaties zodanig beeldend neer te zetten dat ik soms het idee had naar een korte film te kijken....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic