Advertentie

Een meisje van honderd

25

Gelezen 32 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 22 Favoriet 4 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Dwarsligger xxx is Een meisje van honderd van Marion Bloem, een meeslepend familieverhaal dat honderd jaar geschiedenis van Indonesië combineert met het levensverhaal van een meisje.

Moemie wordt in 1906 in Nederlands-Indië geboren. Bij de rituele zelfmoord van het vorstenhuis op Bali in dat jaar verliest ze haar ouders en familie. Als ze wat ouder is, blijkt dat ze voorspellende gaven heeft en dat ze contact kan leggen met geesten. Ze wordt opgenomen in het gezin Vogel, een weduwe met zeven kinderen, en belandt in Amerika. Moemie sterft op hoge leeftijd in New York, maar haar invloed werkt door in de nazaten van haar adoptiefamilie.

Een meisje van honderd voert de lezer langs honderd jaar geschiedenis: van het koloniale verleden, wereldoorlogen, Japanse gevangenenkampen en het onafhankelijke Indonesië tot aan de skypende Indische oma’s in het heden. Een boek vol meeslepende passages, bevolkt door personages die je onmiddellijk dierbaar worden. Marion Bloem vertelt door hun ogen het verhaal van de twintigste eeuw.

‘Aangezien Bloem vele generaties aan het woord laat, krijgen ook de conversaties tussen tantes, neven en kleinkinderen méér betekenis dan ze afzonderlijk vertonen. De dialogen in deze levendige familie worden levende geschiedenis.’ – Arjan Peters in de Volkskrant

‘Een ongewoon schrijverstalent.’ – De Morgen

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Eerste editie
30 augustus 2012
Laatste editie
14 mei 2013
ISBN
9789029584852 , 9789029588348 , 9789029585163


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door lorrie03
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een meisje van honderd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken