Een ode aan de e-nummers

8

Gespot 2
Rosanne Hertzberger schreef met Ode aan de e-nummers een spraakmakend boek en geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie.
Als je de kookgoeroes moet geloven, is er niets erger dan een magnetronlasagne. Geen grotere zonde dan voorgesneden aardappeltjes, groenten uit blik, of kunstmatige kleurstoffen. Van Michael Pollan tot Rens Kroes: allen bepleiten een terugkeer naar grootmoeders keuken waar vers, simpel en onbespoten eten ambachtelijk werd klaargemaakt.
Maar is dat echt beter voor je? En voor onze planeet? Rosanne Hertzberger bewijst het tegendeel en laat op overtuigende wijze zien dat kunstmatige kleurstoffen niet per se ongezonder zijn dan natuurlijke, dat aardappelpuree uit een zakje niet per se slechter is dan die van zelfgekookte,
onbespoten piepers van de boerenmarkt en dat uitvindingen als kunstmest en megastallen de mensheid een enorme dienst bewijzen. Hertzberger beschrijft de enorme impact die chemie in onze voedselproductie heeft op het verbeteren van onze gezondheid, op welvaart, milieu en op de vrouwenemancipatie.
Verschenen in
Genre
Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
06 april 2017
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026330872
Bestel dit boek vanaf  €19,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Streaming lezen of luisteren (met een abonnement)

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Hoezo ode?

door: Ben Luberti 1 like
Dit boek is duidelijk een open deur voor de voedingsmiddelen fabrikanten om hun spullen goed te praten. Vooral het gedeelte over de smaakversterkers is een bij de haren erbij gesleepte nonsens vergoelijking van hun zo kostbare producten en winsten. Ik ben zelf een slachtoffer van deze smaakmakers...
ebook