Een weekendje oorlog

7

Lijsten 1

Vier Nederlandse vrienden, gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog, vertrekken voor een weekendje naar Normandië. Het doel is om ter plaatse een van de torenhoge kliffen te beklimmen, precies zoals de Amerikaanse Rangers dat in 1944 op D-day deden. Maar er is één verschil: de Rangers werden tijdens hun klim van bovenaf beschoten door de vijand, en velen van hen lieten daarbij het leven. Bang voor Duitsers hoeven de vier vrienden niet te zijn. Denken ze. Maar de door hen nagespeelde oorlogsscène krijgt een andere, schokkende uitkomst… Een weekendje oorlog is een vlot en spannend verhaal over vriendschap, verraad en moraal – en laat zien dat een soldaat huist in iedere man, zelfs de Nederlandse!
Frans van Deijl (1957) werkte als journalist voor Elsevier, Het Parool en HP/De Tijd. Tegenwoordig is hij onder meer stadschroniqueur van Haarlems Dagblad.
‘In één vloeiende vaart gelezen. Een pageturner. Fascinerend en spannend. Tim Krabbé-waardig.’ vic van de reijt

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057597633 , 9789057597725
Advertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Traumatische ervaring en schuldbesef

door Guy Doms op 26-02-2016

Eerst was hij journalist, later werd hij stadschroniqueur van Haarlems Dagblad en uiteraard ook auteur. In zijn nieuwe roman Een weekendje oorlog vertelt Frans van Deijl (1957) over vier vrienden, goede buren, die in een enthousiaste bui besluiten om zonder hun vrouwen een lang weekend naar de Normandische kust te reizen. Gijs, Dennis, Beau en Jochem zijn bijzonder gefascineerd door de Tweede...


Lezersrecensies (1)

Weekendje Normandië

door: Greet Braem 1 like
Frans van Deijl is Nederlander en journalist van opleiding. In die hoedanigheid werkte hij onder andere voor Elsevier, Het Parool en RTL Nieuws. Sinds enkele jaren is hij ook auteur, zo schrijft hij bijvoorbeeld voor het Haarlems Dagblad en bracht hij al enkele romans uit. ‘Weekendje oorlog’...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic