Zaak van liefde

Lezerswaarderingen

5 0 4 1 3 0 2 0 1 0
Andere media
Volkskrant:
Parool:
AD:

Een zaak van liefde

1

Artikelen 5

Aan het einde van de negentiende eeuw injecteert een oude vrijster in Brighton bonbons met strychnine, in Parijs achtervolgt een zangeres wekenlang haar overspelige minnaar en in New York schiet de echtgenoot van een steenrijke jongedame publiekelijk een architect dood. In Een zaak van liefde daalt Lisa Appignanesi aan de hand van drie rechtszaken af naar de lage driften van de mens, waar duistere passies en lusten kunnen leiden tot gruwelijke misdaden.

Gebruikmakend van rechtbankverslagen, psychiatrische dossiers, brieven en krantenartikelen wekt de auteur in meeslepend proza de belle époque tot leven, een tijd waarin de pers het publiek op niet eerder vertoonde wijze liet meegenieten van scandaleuze intriges, woeste jaloezie en verboden verlangens. Seksuele etiquette en maatschappelijke klasse, eer en een goede naam: dat alles staat op het spel in het theater van de rechtbank.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
04 augustus 2016
Uitgeverij
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023499343 , 9789023499848


Artikelen over Een zaak van liefde

Hebban Sterrenparade (35)
18 september 2016 1 like
Hebban Sterrenparade (33)
04 september 2016 3 likes
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

.....er zit zoveel achter een daad uit wanhoop.

door: Diane Kooistra 1 like
Aan het einde van de negentiende eeuw injecteert een oude vrijster in Brighton bonbons met strychnine, in Parijs achtervolgt een zangeres wekenlang haar overspelige minnaar en in New York schiet de echtgenoot van een steenrijke jongedame publiekelijk een architect dood. In Een zaak van liefde...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic