Advertentie
Kat Kaufmann_Eiland van jou

Eiland van jou

7
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Eiland van jou is het verhaal van de 26-jarige, op Russische wijze gedrilde jazzpianiste Izy Levin. Haar Joodse familie ontvluchtte de Sovjetunie toen ze nog klein was, in de hoop dat zij hun hoge verwachtingen in Berlijn zal waarmaken. Maar kan Izy dat wel? Al jaren verdient ze haar geld met vernederende optredens op bedrijfsfeesten, timmert ze aan de weg met haar spel en composities zonder door te breken.
Onzeker en wanhopig doolt de ruige Izy door het Berlijnse nachtleven, op zoek naar zichzelf, naar houvast, naar de liefde. Met haar vrienden uit de kunstscene oreert ze over het leven, maar in haar eentje graaft ze in haar Joods-Russische verleden, op zoek naar haar wortels. En bovenal wordt ze verteerd door een hartstochtelijk verlangen naar de Russische Timoer Hertz, in wie Izy een zielsverwant ziet.
Eten doet ze amper, maar ze drinkt volgens Russisch recept - veel wodka. Langzaam maar zeker lijken heden en verleden in elkaar over te vloeien en grenzen tussen droom en werkelijkheid te vervagen. Bij Timoer zoekt ze een thuis. Want waar Timoer is, daar zijn de toendra en de steppe, daar smaakt en ruikt het naar thuis. Maar kiest hij voor haar?

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorspronkelijke titel
Superposition
Vertaald door
Anne Folkertsma
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Lebowski
Laatste editie
05 oktober 2016
ISBN
9789048833122 , 9789048833139 , 9789048845637
+Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 1 4 1 3 4 2 1 1 0

Artikelen over Eiland van jou

  Meer artikelen

Andere media

Volkskrant:
NRC:
Humo:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Observaties van een intellect

door: Kim Saris 1 like

In 2015 ontving Kat Kaufmann (1981) de ‘aspekte-Literaturpreis’, een prijs voor de beste Debuutroman in Duitsland, voor Superposition (vertaald Eiland van jou). Het werk getuigt van een zeker intellect, zowel op inhoudelijk niveau als in de taal. Eiland van jou gaat over één individu, Izy, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook