En weg is hij

6

Bess wordt op een vroege ochtend wakker van een schot. Haar man Halland ligt buiten dood op het pleintje. Niemand weet waarom hij is vermoord of wie het heeft gedaan. Was haar leven tot nu toe wat stilletjes, nu duiken verschillende personen uit het verleden op ? evenals twee vrouwen die Halland van dichtbij hebben gekend zonder dat Bess van hun bestaan wist. Intussen verdwijnt de buurman spoorloos.

Bestaat er logica in een mensenleven? Waarom heeft ze haar dochter al tien jaar niet gezien? Is het gezond elke dag een borrel te drinken? Het is de vraag of die dingen überhaupt wat uitmaken. Is het niet vooral belangrijk hoe ze de fjord beschrijft die daar beneden ligt, onder de ramen van het idyllische huisje dat van Halland was?

Op een knappe manier zet de veelvuldig bekroonde Pia Juul middelen van de detective in om een meeslepende roman te schrijven over hoe slecht een mens zichzelf en de ander kent. Een verhaal over gemis aan samenhang in ons leven. Een bijzonder literair werk van een bijzondere Deense auteur.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Mordet på Halland
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Kor de Vries
Laatste editie
01 mei 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057595035
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie En weg is hij

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Ik vond dit boek zonde van mijn tijd en van mijn geld want ik kon er geen touw aan vast knopen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic