Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Fonkelend van woede
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 1 2 0 1 0

Fonkelend van woede

2

Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0

We zijn boos, en hebben alle recht dat te zijn. We worden te weinig betaald en zijn overwerkt. We zijn te gevoelig of niet gevoelig genoeg. Te slordig, of te snel. We worden lastiggevallen, maar daar hebben we zelf om gevraagd.
Anders dan de levenslange lessen die het tegenovergestelde beweren, is onze woede een van de krachtigste antwoorden op persoonlijke en institutionele onderdrukking. Maar we hebben zo lang onze boosheid binnen moeten houden dat het ons lichaam en onze geest heeft aangetast. Toch is onze boosheid een cruciaal middel, een radar voor ongelijkheid en een katalysator voor verandering. Gebruik je woede!
In Fonkelend van woede betoogt Soraya Chemaly dat woede niet is wat vrouwen in de weg staat, maar de weg ís. Zij biedt daarmee een vonkend nieuw begrip van een van de meest basale emoties.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
De Geus
Eerste editie
16 april 2019
Laatste editie
16 april 2019
ISBN
9789044541533 , 9789044541496


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Lieke Roovers Hebban Recensent

Waarom is de vrouw boos?

door: Lieke Roovers 3 reacties 1 like

In juni werd bekend dat ze bij de Technische Universiteit van Eindhoven voorlopig alle vacatures alleen voor vrouwen open zouden stellen. De reacties waren nogal voorspelbaar. Ophef natuurlijk. ‘Nu gaan er allemaal ongeschikte vrouwen aangenomen worden!’ ‘Je wilt toch niet via positieve...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Fonkelend van woede

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.