Geheim verzet

6

Lijsten 2 Top25's 1

Oorlogsklassieker

Het is 1940. De vrienden Wim en Geert wonen vlak bij de Duitse grens en vangen per ongeluk een gesprek op tussen twee Duitse soldaten. Het lijkt erop dat Nederland de volgende dag binnengevallen zal worden. De jongens geloven het niet, maar besluiten toch hun ouders te waarschuwen. De volgende dag is het oorlog.

Wim en Geert doen er alles aan om het de Duitsers zo moeilijk mogelijk te maken. Ze raken betrokken bij allerlei verzetsactiviteiten en met gevaar voor eigen leven verdedigen zij hun dorp, vrienden en familie. Samen met de andere verzetsstrijders vechten zij voor één doel: vrijheid. Maar, wie kun je eigenlijk vertrouwen in een tijd waarin verraad zo’n grote rol speelt?

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
01 januari 1987
Uitgeverij
Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
ISBN
9789020620078 , 9789020621792

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Spannende jongensavonturen in Tweede Wereldoorlog

door Dick Van der Veen op 19-05-2015

Natuurlijk kregen de tieners van toen best wat mee van de ernst van de situatie. Wanneer ze jaren later gevraagd werd naar hun impressies van de Tweede Wereldoorlog kwam meestal als eerst het woord ‘spannend’ naar boven. Zo ook is dat het geval met Geert en Wim, twee jongens uit Drenthe die de hoofdrol spelen in Geheim verzet, een avonturenroman van voormalig garagehouder B. Dubbelboer. Na een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic