Gevangen in Nepal

8

Artikelen 4 Lijsten 1

Hoe een droomreis een nachtmerrie werd

Zes maanden ten onrechte in de cel

Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor eeuwig blijven wonen. Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste vriend, Pravash Paudel, van zijn balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord, en zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen. Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek.

Gevangen in Nepal is een spannend, waargebeurd en filmisch beschreven verhaal gebaseerd op veel gesprekken met Edward van der Ree, e-mails en de dagboeken van zijn moeder.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
20 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
ISBN
9789462970267 , 9789462970304


Artikelen over Gevangen in Nepal

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Helse tijd in Nepalese gevangenis

door Dick Van der Veen op 31-05-2016

De ontnuchtering voor Edward van der Ree duurt een half jaar. Hij ontvlucht Nederland om in Nepal een nieuw bestaan op te bouwen in de bar van een vriendin die hij via een datingsite leert kennen. Hij maakt daar snel vrienden, onder wie de Nepalees Pravash. Het geluk is kortstondig want als deze doorgedraaide man van het balkon springt is hij één van degene die daarvoor verantwoordelijk wordt...


Lezersrecensies (2)

''Voor mij een zeer geslaagd boek.''

door: Joey 1 like
Van begin tot eind spannend, meeslepend en bizar. Gevangen in Nepal (2016): Een echte aanrader. Vierenhalve ster van mijn kant.

'Gevangen in Nepal': indrukwekkend waargebeurd relaas

door: Hanneke Tinor-Centi 2 likes
In ‘Gevangen in Nepal’ vertelt Annemiek van Kessel het waargebeurde verhaal over een droomreis die een nachtmerrie wordt van zes maanden onterechte celstraf. Nepal heeft alles waar Edward van der Ree van droomt: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic