Goat mountain

12

In de herfst van 1978 doet een elfjarige jongen samen met zijn opa, zijn vader en diens beste vriend mee aan de jaarlijkse jacht op hun landgoed, Goat Mountain. Ieder najaar keren ze terug naar het dorre, gele landschap. Het landgoed is het eigendom van de familie, het is de plek waar ze vandaan komen. Herinneringen en verhalen worden er uitgewisseld en dit jaar mag de jongen voor het eerst zelf op een hert schieten. Hij is er klaar voor, zijn vingers jeuken. Wanneer ze bij het landgoed aankomen, ziet zijn vader ineens een stroper in het vizier van zijn geweer. Hij laat zijn zoon kijken een eenvoudige handeling die in een grote tragedie zal ontaarden. De familie zal nooit meer hetzelfde zijn; één voor één worden ze gedwongen om vraagtekens te plaatsen bij hun identiteit en bij wat ze denken te weten.
In schitterend, doeltreffend proza schreef David Vann een beklemmende, uitdagende roman, waarin hij onderzoek doet naar onze meest basale gevoelens, naar familiebanden en diepe geloofsovertuigingen. Hij beschrijft de consequenties van ons gedrag, en de prijs die daarvoor moet worden betaald.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Thijs van Nimwegen
Laatste editie
07 september 2013
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789023484219 , 9789023484714
Bestel dit boek vanaf  €18,90 bij

bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders


Streaming lezen of luisteren (met een abonnement)

Advertentie
ereader

Lezersrecensies (2)

IJzingwekkend

door: Martijn '69 1 like
Zo. Wat een verhaal zeg. Hoe de daad van de jongen - die al vrij snel plaats vindt- alle verhoudingen in één knal op zijn kop zet. Hoe het gewoon maken van geweld, van vermoorden, iets in de jongen vernield lijkt te hebben. Na 'het schot' dreigt het 200 paginas lang. Voor mannen met een...

Gruwelijk

door: Lotti Baumann 1 like
Drie sterren voor het mooie taalgebruik en de schitterende zinnen. Maar verder vond ik het boek gruwelijk en staat het onderwerp heel ver van me af.