Het boek dat niet mocht bestaan

4

Artikelen 1 Lijsten 2

Twee werelden
Eén boek
Niets is wat het lijkt
Het mooiste cadeau dat Myrthe ooit van haar oma heeft gekregen is een mysterieus boek met een donkerblauwe kaft vol sterren. Er is iets met dat boek. Ze kan haar ogen er niet vanaf houden, alsof het roept: 'Lees mij.' Al snel ontdekt ze dat dit geen gewoon boek is.
Een vreemd mannetje komt tevoorschijn. Zijn naam is Grompfel en hij neemt haar mee naar Sterrenland. Myrthe komt erachter dat Sterrenland in de macht is van de gemene heks Krenjara. Zij onderdrukt het Sterrenvolk en houdt de echte heerser van Sterrenland, prinses Feria, gevangen. Krenjara heeft Myrthe's bloed nodig, net zoals het bloed van andere kinderen die ergens in Sterrenland verborgen zijn. Waarvoor? Myrthe heeft geen idee.
Myrthe besluit op zoek te gaan naar prinses Feria en de andere kinderen. Degene die haar het beste kan helpen, is degene die ze het minst vertrouwt.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
31 juli 2015
Uitgeverij
Zilverbron
ISBN
9789463080026


Artikelen over Het boek dat niet mocht bestaan

Zilverspoor gaat door en geeft weg!
05 augustus 2015 17 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Gerry Hameetman Hebban Recensent

Niet voor tere zieltjes en critici

door Gerry Hameetman op 18-11-2015

Laat je niet misleiden door de lieflijke, wat zweverige omslag van Het boek dat niet mocht bestaan, want dit debuut van Angelina van Kemenade is niet heel geschikt voor bang aangelegde persoontjes. Al wil in theorie waarschijnlijk wel ieder lezend kind meemaken wat Myrthe van tien jaar overkomt: via een boek naar een andere wereld reizen.

Myrthes bijzondere boek gaat over Sterrenland, een planeet...


Lezersrecensies (2)

Het boek dat niet mocht bestaan

door: Ikvindlezenleuk (Mathilde) 1 like
In haar handen heeft Myrthe het mooiste cadeau dat ze ooit heeft gekregen: een boek met een donkerblauwe kaft en vol gouden sterren. Het is al laat, lang voorbij haar bedtijd. Toch kan ze niet slapen. Ze blijft naar het boek kijken. Er is gewoon iets mee. Iets betoverends, de sterren lijken te...

Het boek dat niet mocht bestaan

door: Johanna Lime 1 like
Dit boek gaat, zoals het op de kaft vermeld wordt, over Myrthe die een mysterieus boek leest en dan spannende avonturen beleeft in Sterrenland. Jammer genoeg is het Sterrenland voor mij niet voldoende uitgewerkt om een goed beeld te krijgen van de bijzondere wezens die er leven en wat die doen in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic