Het einde van het spel

18

Artikelen 1 Lijsten 1 Top25's 1

Londen, 1940. De schrijver Maurice Bendrix beleeft een hartstochtelijke affaire met de reeds getrouwde Sarah Miles. Voor beiden houdt deze verhouding een bevrijding van de dagelijkse sleur en hun ongelukkige bestaan. De verborgen relatie gaat een aantal jaren goed tot op een dag een bom op het huis valt waar ze samen zijn. Beiden zijn ongedeerd maar Sarah breekt de verhouding plotseling af Maurice denkt dat Sarah een andere minnaar heeft en wordt verteerd door woede en onbegrip. Twee jaar later is zijn jaloezie zo groot geworden dat hij een privé-detective inhuurt om achter de waarheid te komen. Behalve een onweerstaanbaar liefdesverhaal is Het einde van het spel (1951) een meesterlijke vertelling over liefde en haat, over het gevecht van twee mensen om elkaar te krijgen en vervolgens de strijd om elkaar weer los te kunnen laten. Het boek werd destijds als scandaleus bestempeld vanwege het uitgesproken katholicisme en het daarmee verbonden thema van zonde, boetedoening en vergeving.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
H.J. Scheepmaker
Laatste editie
26 november 2003
Uitgeverij
LJ Veen
ISBN
9789025417864 , 9789045003481


Artikelen over Het einde van het spel

  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Het einde van het spel

door: dekentje 1 like
Een apart boek. Een boek vol misverstanden, slechte gedachtes en achterdocht. Hoewel jaloezie ervoor lijkt te zorgen dat een relatie eindigt zijn er hele andere redenen die ervoor zorgen dat een affaire tussen de hoofdpersoon Bendrix en de vrouw van een vooraanstaand politicus tot een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic