Advertentie

Het kaartenhuis / House of Leaves

74

Gelezen 75 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 163 Favoriet 17 Recensies 14
Thrillers & Spanning Artikelen 8 Lijsten 4 Spots 4   Topics 0

"Ik heb nog steeds nachtmerries. Ik heb ze zelfs zo vaak dat ik er inmiddels aan gewend zou moeten zijn. Dat ben ik niet. Niemand raakt ooit echt gewend aan nachtmerries."

Ze zouden helemaal opnieuw beginnen. Maar wanneer een jonge familie haar intrek neemt in een huis op Ash Tree Lane ontdekken ze dat er iets vreselijk mis is. Hun huis is aan de binnenkant groter dan aan de buitenkant. Veel, veel groter. Een blinde oude man, een jonge bediende in een tattoo-winkel, en een krankzinnige vrouw die rondwaart in de zalen van een psychiatrische inrichting - ze vertellen het verhaal van een familie die wordt geconfronteerd met een constant veranderende reeks gangen in hun huis, totdat ze uiteindelijk oog in oog komen te staan met de verschrikkelijke duisternis die in het binnenste verborgen zit.

Maar zelfs terwijl de omvangrijke architectuur van het huis langzaam wordt blootgelegd, beginnen de grenzen tussen de schaduwen van het huis en die van de levens van de vertellers hun onderscheid te verliezen. Plotseling verandert het huis op Ash Tree Lane in iets heel anders - in een wereld die achtervolgd wordt door angst en demonen en ineenstort van verdriet.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Karina van Santen Martine Vosmaer
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
01 januari 1900
Laatste editie
05 november 2008
ISBN
9789023406068 , 9789023411567 , 9789023453635


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (14)

Keuze van de redactie

Briljant geschreven

door: Marlies Mieras 1 like
Dit boek haalt je hele concept van het lezen van een boek overhoop. De lay-out, de verhaallijn, het onderscheid tussen feit en fictie; alles ligt letterlijk op z'n kop.
Briljant geschreven, boeiend en fascinerend boek waar je wel even de tijd voor moet nemen.
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het kaartenhuis / House of Leaves

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken