Advertentie
Dimitri Verhulst_Het leven gezien van beneden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 19 3 18 2 5 1 2
Volkskrant:
NRC:
AD:
De Morgen:
De Standaard:
Humo:
Elsevier:

Het leven gezien van beneden

50

Gelezen 57 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 25 Favoriet 1 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 6 Spots 1   Topics 0

Toen de Rus Michael Sjolochov in 1965 de Nobelprijs voor Literatuur ophaalde was dat om verschillende redenen een mop. De kwaliteit van zijn werk was ondermaats en het was een publiek geheim dat hij zijn boeken niet zelf schreef. Sjolochov was een marionet van het Sovjetregime, een toonbeeld van de (verplichte) socialistisch-realistische stijl, omringd door een apparaat van ghostwriters.
Bulgarije was jarenlang de trouwste vazalstaat van de USSR en probeerde in alles roder te kleuren dan Moskou. Bulgaarse auteurs hadden zich dan ook te spiegelen aan het werk van Sjolochov. Kunstenaars die zondigden tegen de opgelegde stijl werden gedeporteerd naar het vernietigingskamp van Belene.
Liliya Dimova is de kunstminnende en lustige weduwe van een Bulgaarse, gekrenkte schrijver, eertijds de muze van half Sofia. Het is haar laatste levenswens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en elke letter van Sjolochov uit te wissen door de bladzijden uit zijn boeken als wc-papier te gebruiken. Uit liefde voor haar overleden man, en voor alle andere vergetenen die hun vrijheid van expressie zeer duur hebben betaald.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
22 september 2016
Laatste editie
22 september 2016
ISBN
9789025449148 , 9789025449155 , 9789025449445


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Boeiende inkijk in de recente geschiedenis van Bulgarije

door: Istvan Kops 1 like

Wat weten we eigenlijk van Bulgarije? De meesten van ons komen waarschijnlijk niet veel verder dan een (al dan niet vage) notie van de topografische ligging van het land. Toch heeft het land heel wat moeten doorstaan. De recente geschiedenis is niet heel aardig geweest voor Bulgarije en haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het leven gezien van beneden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken