Het lied van de lijster

23

De zestienjarige Jacob doet na zijn bezoek aan de disco een afschuwelijke ontdekking en beleeft hierdoor een andere primeur dan hij zich samen met zijn vriendin had voorgesteld.

Inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es worden belast met een onderzoek naar de moord op een Poolse arbeider, een van de velen die in de kassen werken. De zoektocht naar de mogelijke dader of daders begint in de polder van West-Friesland en eindigt in het Poolse stadje Szydlowiec. Het gerucht over een vermeende liefde van het slachtoffer blijft als een rode draad door het onderzoek lopen. Een frauderend loonbedrijf lijkt tot de ontknoping van dit gruwelijke misdrijf te leiden, maar dan neemt de zaak een onverwachte wending.

Frank Benders, die zijn handen vol heeft aan zijn eigen waarheid, wordt geconfronteerd met een waarheid die hem liever gespaard was gebleven.

Verschenen in
Serie
Frank Benders & Paula van Es (1)
Genre
Thrillers & Spanning , Kind & Jeugd
Laatste editie
09 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789076968070 , 9789461010964
Advertentie

Hebban recensie

Een knap debuut

door Ine Jacet op 23-03-2003

Op een stralende zondag in het voorjaar - Het lied van de lijster van Gerard Nanne in een ruk uitgelezen. Dat zegt wel iets. Allereerst kon ik het boek moeilijk wegleggen. De schrijfstijl van Nanne is heel toegankelijk waardoor het boek gemakkelijk leest. Zijn hoofdpersonen vind ik geloofwaardig. Inspecteur Frank Benders is voor mij sympathiek.

Ergens heb ik gelezen dat Gerard Nanne een fan is...

Lezersrecensies (9)

Geslaagd debuut

door: Eric Herni 1 like
Het Lied van de Lijster is de eerste thriller van Gerard Nanne en tevens het eerste deel over inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es. Als een Poolse arbeider wordt vermoord begint het onderzoek van de politie naar de ware toedracht en kan de jacht op de dader beginnen. Veel...

door: Peter Roosen 1 like

door: Will Thijssen 1 like
Leuke detective. Deed me sterk aan de Paul Vegter serie van Lineke Dijkzeul denken.
Mooi uitgewerkte karakters, vasthoudende gesprekken met mogelijke daders en de gebruikelijke prive-besognes van de rechercheurs.

door: R. Groot-2110 1 like
Gerard Nanne is er met zijn eerst boek in geslaagd een om boeiend verhaal te schrijven. Deze lezer is onder de indruk van de kwaliteiten van deze schrijver en kan niet wachten op zijn tweede boek.

door: Stephan Soetewey-1131 1 like
Na het lezen van Het lied van de lijster kan ik alleen maar hopen dat er nog spoedig boeken van hetzelfde niveau zullen volgen. Heel spannend en erg geloofwaardige personages.

door: Marion Stoof-1509 1 like
Ik had dit soort boeken niet eerder gelezen, maar ben verrast door de snelheid waarin het verhaal wordt verteld. De karakters boeide mij direct en vooral Paula vind ik een ijzersterk figuur naast Benders. Ik heb van het boek genoten en begin in het nieuwe boek van Gerard, ook een aanrader!

door: Maria Henke-2614 1 like
Het lied van de lijster is een geweldig spannend thrillerdebuut. Nanne overtuigt op alle fronten. De karakters in het boek zijn zo goed beschreven, dat je de mensen echt voor je ziet. Het plot was fenomenaal. Het zal mij niets verbazen als Het lied van de lijster dit jaar de schaduwprijs in de...

door: Ria Poppelaars-3484 1 like
Een heerlijk, lekker spannend boek. De personen leer je heel goed kennen. Een zeer onverwacht plot. Dit vraagt om meer.

door: Monique van der Meer-4610 1 like
Ik heb Gerard Nanne's eerste boek in één adem uitgelezen en ik vond het verrassend en absoluut erg goed. Zodra er een tweede boek van hem is, sta ik in de boekwinkel !

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic