Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het meisje dat van IS won

Ontvoerd, misbruikt, ontsnapt.

Farida Abbas is 18 jaar als haar bergdorp in Irak wordt overvallen door strijders van IS. Ze vermoorden alle mannen, de vrouwen nemen ze mee als slaaf. Het leven van de jonge Farida verandert in een hel. Elke dag wordt ze mishandeld en door meerdere mannen verkracht. Maar ze overleeft, door een slimme ontsnapping van haar en zes andere seksslavinnen.

'Zelden is verkrachting zo openlijk bedreven als onder de Islamitische Staat.' - NRC Handelsblad
'Islamitische Staat verkocht yezidi-vrouwen al voor 800 dollar.' - Amnesty International

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (19)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Het meisje dat van IS won het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op Het meisje dat van IS won

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.