Het meisje op de rots

221

Spots 1 Top25's 9
Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania's leven voorgoed zal veranderen.

Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt.

Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
496
Laatste editie
31 juli 2018
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789032512958 , 9789032513412 , 9789401610254


Door lezers

Nog een paar bladzijden ... / HRC 2018: gelezen in december 2018
10 januari 2019 5 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (8)

Tegenvaller als je al aan de serie bent begonnen.

door: Mariette 1 like
Na de eerste vier delen gelezen te hebben van de zeven zusters verwachtte ik eenzelfde kwaliteit van het boek. Helaas, ik vond deze meer weghebben van een Bouquetreeks. De overeenkomst met de serie is dat ook dit boek terugblikt naar de familiegeschiedenis van de hoofdpersonen (het 'trucje' volgens...
ebook

dit schrijf-recept smaakt naar meer!

door: Mrs.Pieper 1 like
Nadat ik de meest recente boeken heb gelezen van Riley, was ik nieuwsgierig naar haar oude oeuvre. Ik dook in dit boek. Ik vraag me overigens af of ‘het meisje op de rots’ een vernieuwde en bewerkte uitgave is van dit boek; ‘het meisje op de rotsen’. (Let op de meervoud in het woord rots)...

Een beetje teleurgesteld

door: Kim Vandecaetsbeek
Ik geraakte deze keer niet in het verhaal. Ben een beetje teleurgesteld in dit boek. Kwam volgens mij veel te traag op gang. Riley heeft volgens mij beter boeken, zoals De lavendeltuin en De zeven zussen reeks.

Mooi verhaal

door: Elma Hafkamp 1 like
Mooi opgebouwd verhaal met 3 verhaallijnen: heden, verleden en verteller. Vooral de laatste is verrassend tot het laatst. In een rul uitgelezen.

Helemaal in mee

door: Ellen 1 like
Nadat Grania haar baby verloor door een miskraam, verbreekt ze de relatie met vriend Matt, de twee zaten niet op dezelfde golflente qua afkomst en dat lijkt dan ook hun relatie stuk te maken. Grania Vertrekt dus uit New York en gaat terug bij haar ouders in Ierland wonen. Moeder Kathleen ontvangt...

In de ban van

1 like
Ook ik ben in de ban van "Het meisje op de rotsen" wat een prachtig verhaal is dat. Alhoewel ik iets minder enthousiast ben over de stukjes die Aurora schrijft, dat vind ik meer een onderbreking dan een toevoeging.

Het meisje op de rotsen

door: Natasja Toorn 1 like
Een prachtige roman wat ik dicht sla met kippenvel over mijn hele lichaam. Een sprookje voor volwassenen,dat zeker lang zal blijven hangen. Het boek gaat van het heden naar het verleden,over iedere generatie word er wel iets verteld en de verhalen komen zo langzaam tot het heden. Ieder verhaal over...

Recensie Het meisje op de rotsen

door: Annette Bons 2 likes
Mooi en indrukwekkend verhaal! Ben het met Clas eens over de stukjes van Aurora, die voegen naar mijn gevoel niets toe. Fijn leesvoer!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic