Het meisje op de rots

Het meisje op de rots

329
Rank 352 Gelezen 346 Aan het lezen 17 Wil ik lezen 278 Favoriet 25 Recensies 12
Literatuur & Romans Spots 3 Top25's 12   Topics 0
Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania's leven voorgoed zal veranderen.

Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt.

Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
Laatste editie
20 juni 2019
ISBN
9789032512958 , 9789032513412 , 9789401610254 , 9789401611206
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Feelgood Club / Een reis door de boekenkast: mei
10 mei 2019 29 reacties
Feelgood Club / Een reis door de boekenkast: maart
06 maart 2019 27 reacties
Nog een paar bladzijden ... / HRC 2018: gelezen in december 2018
10 januari 2019 5 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (10)

Erg slecht vertaald, dit doet het boek geen goed.

door: Philou 1 like
Helaas maakte dit boek geen indruk op me, het bevatte alle ingrediënten voor een geweldig boek: familiegeheimen, vroege sterfgevallen, wezen, gezinnen verbonden door een eeuw van verwikkelingen en liefde. Maar de vertaling was zo slecht dat ik daarom ook de Engelse versie las. Het klopte wat ik...
ebook

Prachtig verhaal!

door: corine-fraikin 1 like
Naast de zeven zussen serie is Lucinda Riley er ook in geslaagd me met dit boek te betoveren. De mix van verleden en heden zit mooi in elkaar. Het is een verhaal wat over liefde gaat. De liefde die op zoveel manieren kan worden gevoeld en geuit. Echt prachtig!

Tegenvaller als je al aan de serie bent begonnen.

door: Mariette 1 like
Na de eerste vier delen gelezen te hebben van de zeven zusters verwachtte ik eenzelfde kwaliteit van het boek. Helaas, ik vond deze meer weghebben van een Bouquetreeks. De overeenkomst met de serie is dat ook dit boek terugblikt naar de familiegeschiedenis van de hoofdpersonen (het 'trucje' volgens...
ebook

dit schrijf-recept smaakt naar meer!

door: Mrs.Pieper 1 like
Nadat ik de meest recente boeken heb gelezen van Riley, was ik nieuwsgierig naar haar oude oeuvre. Ik dook in dit boek. Ik vraag me overigens af of ‘het meisje op de rots’ een vernieuwde en bewerkte uitgave is van dit boek; ‘het meisje op de rotsen’. (Let op de meervoud in het woord rots)...

Een beetje teleurgesteld

door: Kim Vandecaetsbeek 1 like
Ik geraakte deze keer niet in het verhaal. Ben een beetje teleurgesteld in dit boek. Kwam volgens mij veel te traag op gang. Riley heeft volgens mij beter boeken, zoals De lavendeltuin en De zeven zussen reeks.

Mooi verhaal

door: Elma Hafkamp 1 like
Mooi opgebouwd verhaal met 3 verhaallijnen: heden, verleden en verteller. Vooral de laatste is verrassend tot het laatst. In een rul uitgelezen.

Helemaal in mee

door: Ellen 1 like
Nadat Grania haar baby verloor door een miskraam, verbreekt ze de relatie met vriend Matt, de twee zaten niet op dezelfde golflente qua afkomst en dat lijkt dan ook hun relatie stuk te maken. Grania Vertrekt dus uit New York en gaat terug bij haar ouders in Ierland wonen. Moeder Kathleen ontvangt...

In de ban van

1 like
Ook ik ben in de ban van "Het meisje op de rotsen" wat een prachtig verhaal is dat. Alhoewel ik iets minder enthousiast ben over de stukjes die Aurora schrijft, dat vind ik meer een onderbreking dan een toevoeging.

Het meisje op de rotsen

door: Natasja Toorn 1 like
Een prachtige roman wat ik dicht sla met kippenvel over mijn hele lichaam. Een sprookje voor volwassenen,dat zeker lang zal blijven hangen. Het boek gaat van het heden naar het verleden,over iedere generatie word er wel iets verteld en de verhalen komen zo langzaam tot het heden. Ieder verhaal over...

Recensie Het meisje op de rotsen

door: Annette Bons 2 likes
Mooi en indrukwekkend verhaal! Ben het met Clas eens over de stukjes van Aurora, die voegen naar mijn gevoel niets toe. Fijn leesvoer!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook