Bb226c25-2c2c-4809-9382-488e959ee8dc
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 10 3 3 2 0 1 0
AD:

Het oog van de orkaan

20

Gelezen 21 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 30 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 4 Spots 5   Topics 0

New Orleans, 1778. De Spaanse boerenfamilie Serpas arriveert na een helse bootreis vanuit Europa in Louisiana. Daar nestelt zij zich met tientallen lotgenoten op ‘het laatste eiland’ in de delta van de Mississippi, op vele mijlen van de stad en de slavenplantages. De immigranten zonderen zich af in hun nieuwe wereld; ze weigeren Frans noch Engels te leren, en houden zich in leven met pelsjacht, visserij en smokkel. Maar ook in hun afgelegen nederzetting tussen de moerassen ontkomen ze niet aan oorlogen, overstromingen, rassenconflicten en orkanen. Enkele jongeren trekken naar het losbandige New Orleans, gelokt door de verleidingen van de vrije slavinnen, de stoomboten en de gokzalen. De meerderheid houdt het isolement twee eeuwen lang in stand. Tot de weersverwachting de zwaarste orkaan ooit aankondigt.

Het oog van de orkaan is een betoverende familiesage in het diepe zuiden, aan de rand van de geschiedenis van de Verenigde Staten.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Uitgeverij Brandt
Eerste editie
08 april 2016
Laatste editie
01 mei 2016
ISBN
9789492037343


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Marijke Verhoeven Auteur

Een beeldend vertelde familiegeschiedenis

door: Marijke Verhoeven

In 1988 verhuisde journalist Edwin Winkels (1962) met zijn Spaanse geliefde naar Barcelona. Hij sprak toen al redelijk goed Spaans, maar maakte zich de taal simpelweg machtig door het schrijven van liefdesbrieven met behulp van het boekje Wat en hoe in het Spaans. Als journalist in Spanje kreeg hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het oog van de orkaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.