Het vijfjarenplan

8

'Het is heel verstandig van je geweest om je kiezen op elkaar te houden... Het was alleen jammer dat de grand jury besloot om uit jouw stilzwijgen te concluderen dat je medeplichtig was aan het gebeurde. Ik veronderstel dat de rechter je eerdere veroordeling in zijn overwegingen heeft betrokken. Maar desondanks, vijf jaar voor iets waar je part nog deel aan had, leek toch wat overdreven.'

Maar die vijf jaar in de strafgevangenis van Miami in Homestead zijn voor Dave Delano geen verloren tijd geweest. Hij kwam tot de ontdekking dat hij een talenknobbel heeft, hij las alles wat hij te pakken kon krijgen, van Dostojevski tot Kierkegaard, én hij had tijd om een plan te bedenken.

Een vijfjarenplan dat hem heel wat meer zal opbrengen dan het bedrag dat hem voor zijn stilzwijgen is beloofd. Voor dit plan heeft Dave een flink kapitaal nodig en is er maar één man die daarvoor kan zorgen: \"Naked\" Tony Nudelli, de man die eigenlijk in Daves plaats in de gevangenis had moeten zitten.

Dave zou hem om die reden het liefst voorgoed het zwijgen opleggen. Als ook nog eens de vrouw die Dave graag bij zijn onderneming wil betrekken tegengestelde belangen blijkt te hebben, dreigt zijn uitgekiende vijfjarenplan drastisch te worden getorpedeerd. Wat nu?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Five Year Plan
Laatste editie
01 januari 1999
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029053990

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic