Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

11
Gelezen 11 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 23 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Gespot 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Het eerlijke verhaal van een revolutionaire reep

Als drie journalisten iets willen doen aan de hartverscheurende situatie van twee miljoen kindslaven op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen machtige westerse chocoladeproducenten weinig zin heeft. Ze besluiten zichzelf aan te klagen, als gewetenloze chocoladeconsumenten. Wanneer de rechter hen vrijspreekt, weten ze dat het tijd is voor een onorthodoxe aanpak: ze gaan zélf slaafvrije chocolade maken. In 2005 ligt de eerste reep van Tony’s Chocolonely in de schappen. Terwijl de chocoladerebellen naarstig proberen om hun reep honderd procent slaafvrij te krijgen, koopt een ondernemer het merk en maakt er een internationaal verkoopsucces van. Op weergaloze wijze groeit het journalistieke project uit tot een hippe, sociale onderneming die zich ten doel stelt consumenten bewust te maken van wat ze eten. Zo klein als ze zijn, proberen de Tony’s de complete keten te veranderen, van boon tot reep, in de hoop dat op een goede dag de grote producenten hun voorbeeld gaan volgen.

Dit is het verslag van een ongekend ondernemingsproject: over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig. Een waargebeurd verhaal dat smelt op de tong en leest als een spannend jongensboek.

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
560
Uitgeverij
Thomas Rap
Laatste editie
15 februari 2018
ISBN
9789400405240 , 9789400405141 , 9789400404045
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

Volkskrant:

Door lezers

Chick loves books / Wat las deze chick in april?
30 april 2019 35 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Een fair chocolade avontuur

door: Francisca den Otter 1 like
Het boek claimt te lezen als een spannend jongensboek, dat vind ik nu niet meteen. Maar het is wel een mooi fair verhaal, de droom van een jongeman, waar je nog wat van opsteekt en dat leest als een goed geoliede trein! Begin april 2016 ging ik destijds met een chocolade vriendin naar de speciale...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook