dijk-het wit en het purper-rgb

Het wit en het purper

3
Rank 1233 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

In ‘Het wit en het purper’ beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. Willemijn van Dijk schreef eerder ‘Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten’ en ‘De opvolger’.

Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius. De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer. Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs? ‘Het wit en het purper’ is het verhaal van een van de voornaamste vrijgelatenen, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.

Willemijn van Dijk (1984) is oudhistoricus en schrijver. Haar werk is vertaald in het Engels, Duits en Koreaans. In 2017 verscheen van haar hand ‘De opvolger’, een literaire biografie van keizer Tiberius.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
19 april 2019
ISBN
9789026341373 , 9789026341380
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99
E-book prijsvergelijker

Artikelen over Het wit en het purper

  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Niet te weg te leggen!

door: Peter-Paul 1 like
Door de ogen van een vrijgelatene volg je alle intriges aan het hof van keizer Claudius. Je wordt het verhaal letterlijk ingezogen wat maakt dat je het boek bijna niet weg kan leggen. Door de levendige wijze waarop Willemijn van Dijk schrijft waan je je in het oude Rome van de eerste eeuw na...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook