Advertentie

Korte verhalen uit de Oudheid

21

Gelezen 20 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 32 Favoriet 3 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0
Deze bundel neemt ons mee naar de oude wereld van de Grieken, Romeinen, Perzen, Babyloniërs en Carthagers, waar we getuige zijn van het leven ten tijde van deze fascinerende periode. In 22 korte en originele verhalen komt er een verscheidenheid aan vertellingen voorbij, variërend van de weerzin van een Romeinse soldaat en de moedeloosheid van een Carthaagse politicus, tot de hebberigheid van Polycrates en de sluwheid van Darius.

In elk van deze verhalen zit een onbestemd gevoel, een vleugje onzekerheid jegens de toekomst. Dit onderliggende thema is gekozen omdat onzekerheid een grote rol speelde in het dagelijkse leven van onze voorouders. Als een heerser zich meer land wilde toe-eigenen, vochten onze voorouders mee in de oorlog. Als de oogst slecht was, leden zij honger. Als de goden hen ongunstig gezind waren, ondervonden zij ellende.

Het thema leent zich dus goed voor donkere verhalen, vol tegenspoed, verdriet en dood. Maar onbestemdheid is meer dan dat. Verandering is niet per definitie slecht en de toekomst is niet altijd zwart, zoals ook zal blijken uit de verhalen in deze bundel.

Voor elk verhaal is uitvoerig onderzoek gedaan. De auteurs hebben oude inscripties bestudeerd, archeologische bevindingen bekeken en zijn te rade gegaan bij geschiedschrijvers als Herodotus en Tacitus. Uit dit onderzoek hebben zij historische feiten gedistilleerd, die ze op wonderlijke wijze hebben verweven met hun fantasie en welke als een gouden draad door de verhalen lopen. Dit merk je tijdens het lezen van de verhalen: in elke vertelling zijn fascinerende feitjes te ontdekken.

+


Genre
Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Serie
Historische Verhalen
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Uitgeverij Historische Verhalen
Eerste editie
15 juni 2017
Laatste editie
15 juni 2017
ISBN
9789082642612


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (12)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Leerzaam en vermakelijk tegelijk

door: Marvin O. 2 likes

Begin 2017 verscheen een eerste bundel met historische verhalen, een gevolg van het succes van historischeverhalen.nl. De verhalen op die website zijn geschreven door vrijwilligers, al dan niet amateurs, en gratis te lezen. Het uitgeven van een bundel met daarin 27 van deze verhalen kan als een gok...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Korte verhalen uit de Oudheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.