Advertentie

Hoe kon dit gebeuren?

40

Gelezen 49 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 45 Favoriet 0 Recensies 5
Non-fictie Artikelen 2 Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

Op vrijdagavond 29 september 2017 gaat de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht een rondje fietsen in de omgeving van Utrecht. Ze verdwijnt in de buurt van Den Dolder. De selfie die ze aan haar vriend stuurde blijkt haar laatste teken van leven. Na haar vermissing ontstaat een grote zoekactie die heel Nederland bezighoudt. Dertien dagen na haar verdwijning wordt haar lichaam op aanwijzing van verdachte Michael P. gevonden. Hij bekent Anne te hebben verkracht en vermoord en zonder zijn bekentenis was haar lichaam niet gevonden. De lezers van Hoe kon dit gebeuren? duiken in het verleden van Michael P., leren hoe zijn jeugd leidde tot extreme gewelddadigheden en komen er achter wat er allemaal misging in de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder. Wat zegt dat over dit soort klinieken? Hoe moet Nederland omgaan met tbs-weigeraars? En hoe kon dit gebeuren?

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
HarperCollins Holland
Eerste editie
16 april 2019
Laatste editie
16 april 2019
ISBN
9789402702552 , 9789402757729
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Laura Hebban Recensent

Michael P., het strafrechtsysteem en lessen voor de toekomst

door: Laura

Yelle Tieleman is misdaadverslaggever bij het AD en vanuit die functie doet hij in 2017 verslag van de vermissing van en moord op Anne Faber. De dader, Michael P., bleek een veroordeelde zedendelinquent te zijn die op dat moment het laatste deel van zijn gevangenisstraf uitzat in de forensisch...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hoe kon dit gebeuren?

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken