Advertentie

IJle lucht

20

Gelezen 21 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 40 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Spots 4   Topics 0

IJsland is in 1974 een kleine, hechte gemeenschap met slechts 200.000 inwoners. Criminaliteit komt er bijna niet voor, en moord al helemaal niet. Wanneer binnen enkele maanden twee mannen verdwijnen, eist de gemeenschap een verklaring. De politie begint aan het grootste onderzoek ooit, en uiteindelijk bekennen zes verdachten de gewelddadige moord op de twee vermisten, van wie de lichamen nooit worden gevonden. Pas in 2004 wordt duidelijk onder welke omstandigheden de bekentenissen destijds zijn afgedwongen, en dat vijf van de veroordeelden al die tijd onterecht hebben vastgezeten.

IJle lucht is het verslag van een zoektocht naar gerechtigheid, in een zaak waarbij de verdachten werden bedreigd, mishandeld en misleid, het politieapparaat zijn onderzoek verwaarloosde, de publieke opinie een veroordeling eiste en twee lichamen nooit werden gevonden.

+


Genre
Thrillers & Spanning , True crime
True crime
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Out of Thin Air
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
24 mei 2018
Laatste editie
12 juni 2018
ISBN
9789403106700 , 9789403111308
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Op zoek naar de waarheid

door: Greet Braem

In 1974 gebeurt het bijna ondenkbare, in een en hetzelfde jaar verdwijnen in IJsland twee mannen. Gudmundur komt niet meer thuis na een nachtje stappen en Geirfinnur is spoorloos sinds hij met iemand heeft afgesproken in een café. De feiten spelen zich af in Keflavik en Reykjavik, in het zuidwesten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: IJle lucht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken