Ik + Earl + de stervende Rachel

9

Lijsten 1
De zeventienjarige Greg Gaines leidt een onzichtbaar bestaan op school en dat bevalt hem prima. Hij heeft één vriend, Earl, met wie hij films maakt. Greg is de eerste om toe te geven dat de films 'f*@$ing slecht' zijn, maar niemand krijgt ze toch te zien.
Wanneer klasgenote Rachel leukemie blijkt te hebben, wordt Greg door zijn moeder min of meer gedwongen Rachel bij te staan in deze moeilijke tijd. Greg voelt daar helemaal niets voor, maar laat zich toch overhalen. Algauw gaat het bergafwaarts met Rachel en de kans op genezing lijkt met de dag kleiner te worden. Greg en Earl besluiten een afscheidsfilm voor haar te maken. Het wordt De Slechtst Gemaakte Film Aller Tijden, zoals Greg het zelf noemt, maar wel een van de aangrijpendste en indrukwekkendste ervaringen in het leven van de drie jongvolwassenen.

Ik + Earl + de stervende Rachel is een hilarisch, verschrikkelijk en ronduit eerlijk boek over het leven en de dood.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
Ellis Post Uterweer
Laatste editie
20 april 2012
Uitgeverij
Pimento
ISBN
9789049925055 , 9789049925611
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Oprecht grappig!

door: Nimke 1 like
Dit boek was een gokje. Ik heb het namelijk even helemaal gehad met boeken waarin iemand ziek is/kanker heeft/zelfmoord wil plegen/iets heeft of iemand kent die ziek is/kanker heeft/zelfmoord wil plegen/iets heeft en waarbij er allemaal prachtige dingen voortkomen uit die ziekte/dood/iets. Oftewel,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic