In de wildernis

23

Top25's 4

Op meeslepende wijze beschrijft Kobie Krüger de belevenissen van haar gezin in het hart van de Afrikaanse wildernis. Te midden van de overweldigende natuur, neemt zij de opvoeding van een leeuwtje op zich.

Als Kobie´s echtgenoot een baan krijgt als opzichter in een van de grootste nationale wildparken, wordt haar droom werkelijkheid. Samen met hun drie dochters verhuizen de Krügers naar de Afrikaanse wildernis. Daar zullen zij elf jaar wonen zonder enige luxe, ver van de bewoonde wereld, met als enige buren luipaarden, slangen, nijlpaarden en andere exotische dieren. Het absolute hoogtepunt is de opvoeding van een leeuwenwelpje, dat in de steek gelaten is door zijn moeder. Het leeuwtje Leo wordt geadopteerd en liefdevol opgevoed. Al snel is hij een volwaardig gezinslid waar iedereen dol op is, maar dan komt het hartverscheurende moment waarop Leo zijn eigen weg in de wildernis moet vinden.

Kobie Krüger werd geboren op een boerderij in Zuid-Afrika. Ze ontmoette haar echtgenoot Kobus op de universiteit van Pretoria. In 1980 verhuisden ze naar het Nationale Kruger Park, waar zij elf jaar zouden blijven. In de wildernis verscheen oorspronkelijk in Zuid-Afrika en stond daar maandenlang nummer 1 in de toptien. Tegenwoordig woont Kobie Krüger met haar echtgenoot in Paradise Beach aan de oostkust van Afrika.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
382
Laatste editie
28 februari 2009
Uitgeverij
Bruna B.V. Eigen Uitgaven
ISBN
9789044323429

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 5,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 5,95
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Het leven van een ranger vrouw

door: Roy Jansen 1 like
Als haar man gesolliciteerd op een functie in het Krüger park veranderd hun leven als ze ook werkelijk daar gaan wonen. Op een hele mooie manier verteld ze over het leven in het park en de dieren die er zijn en bij hen zijn om te herstellen. Meer dan de moeite waard om te lezen.

Bijzondere band tussen mens en leeuw

door: EvE. 1 like
Een boek wat in de tweede helft pas begint waar men op de achterkaft over schrijft; de bijzondere band tussen mensen en een leeuw, die ze van kleins af aan hebben opgevoed, maar waarbij men de leeuw uiteindelijk toch moet loslaten. De gedachten die de dieren (want in het eerste deel van het boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic