Advertentie
9789025761868
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 25 3 9 2 2 1 1

In het spoor van de eclips

52

Gelezen 58 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 55 Favoriet 9 Recensies 15
Young adult Artikelen 5 Lijsten 1 Spots 11   Topics 0   Leesclub

Fan van John Green? Dan is de Young Adult 'In het spoor van de eclips' van de Ierse schrijfster Bronagh Curran echt iets voor jou. Deze fonkelende road trip met donkere randjes zal je hardop laten lachen en tot tranen toe roeren.

Natt Dobs
Het leven zit de 15-jarige Nat Dobbs niet echt mee. Hij stottert, is mager en bepaald geen sociaal genie. Hij doet wel zijn best om goed in de groep te passen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde hij met zijn onderbroek op zijn enkels - op de lokale televisie.

De eclips achterna
De schaamte na dit incident is zo groot dat Nats ouders besluiten naar een ander dorp te verhuizen. Daar leert Nat Milo Quincey kennen. Milo, een 65-jarige kluizenaar met ALS, luistert tenminste naar hem. Als Milo Nat vertelt dat hij heel graag de totale zonsverduistering in Kentucky zou willen zien - de eerste in de VS in 35 jaar - besluit Nat dat hij mee wil gaan. Tot Nats grote vreugde stemt dorpsbeauty Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn. De road trip wordt een onverwacht succes en de drie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar een tragisch ongeval wacht hen in de duisternis.

Bronagh Curran, voor de fans van John Green
'In het spoor van de eclips' - een verhaal dat je meeneemt, hardop laat lachen, tot tranen toe roert en tot nadenken stemt - is het debuut van de Ierse schrijfster Bronagh Curran. Het is een verhaal in de traditie van John Green, met humor, romantiek en veel emotie.

+


Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
Eerste editie
01 maart 2016
Laatste editie
17 maart 2016
ISBN
9789025761868
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (15)

Keuze van de redactie

Een road trip vol vooroordelen en vriendschap

door: Iris Windmeijer

Bronagh Curran had nooit gedacht dat haar debuut zou uitkomen in een ander land dan waar zij woonde, maar toch is het zo gelopen met In het spoor van de eclips. Deze Young Adult-roman is recentelijk uitgegeven in Nederland, aldus Curran: “in een taal die ik niet spreek en een land dat ik nog nooit...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: In het spoor van de eclips

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.