Advertentie
In het volle licht

In het volle licht

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
De Joodse Nelly Ben-Or vertelt in ‘In het volle licht’ hoe zij de Tweede Wereldoorlog wist te overleven, maar de verschrikkingen daarvan haar voor het leven hebben getekend. Nelly wordt geboren in Lviv in de jaren dertig. In 1941 wordt de Joodse bevolking afgezonderd in het getto van Lemberg, vanwaaruit de Joden gedeporteerd worden. Nelly wordt met haar moeder uit het getto gesmokkeld. Ze leeft dagelijks in angst ontdekt te worden. Tijdens deze periode ontdekt Nelly ondanks de verschrikkelijke omstandigheden haar grote muzikale talent. Ze weet met haar moeder en oudere zus de Holocaust te overleven, samen met 2.000 andere personen uit het getto. Een lot dat vele anderen niet beschoren was. Nelly Ben-Or geeft in ‘In het volle licht’ haar persoonlijke getuigenis van de verschrikkingen van de Holocaust.
Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Omniboek
Laatste editie
13 augustus 2019
ISBN
9789401915694 , 9789401915700
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Een lofwaardig boek!

door: Nancy De Brucker 1 like
September 1939 – Hitler valt Polen aan en de nazivliegtuigen gooien bommen over de stad Lwów (ligt nu in Oekraïne en heet Liviv). Daar woont de zesjarige Nelly met haar ouders en zus in een klein appartement. Dit waren de eerste ogenblikken voor hen wat uiteindelijk vijf jaar duisternis zou...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook