In naam der wet

0

Beschouwingen van een oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie.

In 1965 begon Joop van Riessen zijn carrière bij de Amsterdamse politie aan het bureau Warmoesstraat; pas in 2004, inmiddels hoofdcommissaris, verliet hij het korps. In de tussenliggende veertig jaar maakte hij de internationalisering van Amsterdam mee, de opkomst van de drugshandel en de georganiseerde misdaad, de professionalisering van de politie én de corruptie binnen het korps, en de toenemende bemoeienis van media en politiek. Hij kreeg te maken met bekende criminelen zoals Holleeder, Van Hout, Klepper, Mieremet en Mink K. Hij gaf de laatste tien jaar leiding aan alle grote evenementen en operaties op het gebied van de openbare orde (de Eurotop in 1997, het EK 2000, het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima) en was betrokken bij de aanpak van verschillende terreurdreigingen in Nederland.

Zijn motto: 'Maak de stad onveilig voor criminelen.' Oud-hoofdcommissaris Van Riessen weet waarover hij praat.

In In naam der wet blikt Van Riessen terug op veertig jaar 'bij de politie', vol memorabele belevenissen en anekdotes. Daarnaast geeft hij zijn visie op de wijze waarop de politie zou moeten omgaan met criminaliteit en handhaving van de openbare orde, en vooral hoe we Nederland, het grootste drugsdoorvoerland ter wereld, veiliger kunnen maken. Van Riessen spreekt klare taal en schuwt onconventionele standpunten niet ('de politie moet in de hele stad preventief kunnen fouilleren').

In naam der wet is een boek voor iedereen die is begaan met de leefbaarheid en de veiligheid in de grote stad.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
04 november 2014
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046802915 , 9789461012616

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic