Advertentie

Insomnia, spannende verhalen tegen het slapengaan

9
Gelezen 11 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 1 Recensies 2
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0

Insomnia, spannende verhalen tegen het slapengaan is een bundel gevuld met verhalen waarvan je wakker blijft. Spannende en soms zelfs angstaanjagende teksten waarin de schrijver de fantasie de vrije loop laat met het doel om de lezer uit zijn of haar slaap te houden.

Edgar Allan Poe wordt algemeen beschouwd als de grondlegger van een donker genre waarin de mens geen gemoedsrust werd gegund. Zijn doel was om mensen te laten huiveren en ze te laten kennismaken met de, al dan niet zichtbare, duistere krachten die ons omringen. Poe was een grootmeester, die qua verteltrant en spanningsopbouw zijn gelijke niet kende.

De opdracht voor de deelnemers aan de jaarlijkse verhalenwedstrijd van LetterRijn was om een verhaal te schrijven in deze traditie. De 30 beste inzendingen staan in deze bundel.
De bundel heeft een internationaal tintje door de aanwezigheid van vijf Vlamingen onder de dertig auteurs.

Insomnia, spannende verhalen tegen het slapengaan is een prima boek om mee naar bed te nemen, zeker als het je doel is vooral lekker lang wakker te blijven!

Genre
Korte verhalen , Thrillers & Spanning
Uitgeverij
LetterRijn
Laatste editie
14 november 2014
ISBN
9789491875106 , 9789491875120
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Fantastisch Kort I
15 februari 2018 34 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

'Insomnia' maakt belofte waar

door Nikkie Jessen op 07-01-2015

Uitgeverij LetterRijn organiseert sinds 2009 jaarlijks een verhalenwedstrijd om mensen te stimuleren in het schrijven. Het resultaat van 2014 is de verhalenbundel Insomnia. Spannende verhalen tegen het slapengaan. Een bundeling van de 30 beste verhalen uit meer dan 150 inzendingen. Wie zijn al deze auteurs? De website van de uitgeverij houdt het spannend en geeft geen verdere informatie. Een...


Lezersrecensies (1)

Een boek vol moderne Horror en gruwel verhalen

door: Princess Marcella 2 likes
Insomnia is ontstaan naar aanleiding van een schrijfwedstrijd georganiseerd door LetterRijn. De opdracht was verhalen te schrijven in de trant van Edgar Allan Poe. En jammer genoeg stonden er maar weinig verhalen in die mij het gevoel gaven een Poe gelijkend verhaal te lezen. Het is een boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook