Iris en de tweeling

1

De novelle Iris en de tweeling bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt het verhaal van Daan, de eerste tweelingbroer, verteld en heeft de tweede, Anton, de geboorte niet overleefd. In het tweede deel is het precies andersom. Daarin wordt het leven van Anton beschreven en is Daan degene die doodgeboren is. De broers zijn elkaars tegenpolen. Daan is zwak en ongevaarlijk, Anton is sterk en een racist. Beide broers hebben een relatie met dezelfde vrouw, Iris, wiens leven in het derde deel beschreven wordt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
08 januari 2016
Uitgeverij
Boekscout.nl
ISBN
9789402223293

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Een morbide sfeer

door Guy Doms op 07-03-2016

Iris en de tweeling is geen roman maar een novelle van net geen 100 pagina’s. Het verhaal bestaat uit drie delen waarbij Daan, de eerste tweelingbroer, de spits mag afbijten. Zijn ander tweelingbroertje Anton heeft de geboorte niet overleefd. In het tweede deel is het andersom en overleeft Anton als enige van het duo en is Daan doodgeboren. Tenslotte krijgt Iris alle aandacht van de auteur en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic