IV
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 93 4 238 3 147 2 23 1 10
VN:

IV

511

Rank 2917 Gelezen 618 Aan het lezen 10 Wil ik lezen 164 Favoriet 30 Recensies 25
Thrillers & Spanning Artikelen 16 Newsroom 1 Lijsten 7 Spots 3   Topics 0

Wanneer Elsa op haar vakantieadres van de politie hoort dat haar vader is vermoord, neemt ze het eerste vliegtuig terug naar Nederland. Haar vriend en pasgeboren zoontje laat ze achter in Zuid-Frankrijk.
Terug in Amsterdam ontdekt zij dat haar vader, een emeritus hoogleraar middeleeuwse schriftcultuur, op het spoor was van de ontrafeling van een groot staatsgeheim, waarvan het uitlekken onvoorstelbare gevolgen zou hebben. Al snel blijkt dat Elsa zelf verdacht wordt van de moord. Dan besluit ze door te gaan waar haar vader gebleven is. Met hulp van Robin, een studente met een bijbaan in de archieven van de universiteit, en Maarten van Eck, de beroemde televisieprofessor, probeert ze een antwoord te vinden op een aantal belangrijke vragen. Wie heeft haar erin geluisd? Is de politie wel te vertrouwen? Wat hebben de geschriften van Cicero ermee te maken? En wie is toch de mysterieuze IV? Op de hielen gezeten door politie én moordenaars, volgt er een ijzingwekkende achtervolging van 24 uur door Amsterdam, via de duinen bij Heemskerk naar Zuid-Frankrijk. Elsa concludeert in wanhoop: gisteren rond deze tijd was er nog niets aan de hand.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
IV
Aantal pagina’s
318
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
19 februari 2013
Laatste editie
28 februari 2014
ISBN
9789057595844 , 9789057596698 , 9789057595820
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Lucette
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (25)

Keuze van de redactie
Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Een geslaagd thrillerdebuut dat vraagt om een vervolg

door: Sander (Hebban Crew) 1 like

“Een Lubach-thriller komt er niet.” Het zijn de woorden van Arjen Lubach, romanschrijver, cabaretier, tv-presentator en wat al niet meer. Nog geen twee jaar later is de creatieve duizendpoot op deze stelligheid teruggekomen en ligt zijn thrillerdebuut in de boekhandel. IV is niet een roman waar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: IV

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.