Just Cook It

1

Gespot 1

Sinds een paar jaar kook ik eindelijk wat vaker thuis en ben ik steeds meer laagdrempelige receptuur gaan ontwikkelen. Thuis kook ik namelijk op een totaal andere manier dan in mijn restaurants, want mijn vrouw en kinderen zitten echt niet te wachten op zes bereidingen van oesters. Simpelheid is het toverwoord; iets eenvoudigs super tasty maken, dat is en blijft niet alleen de grootste uitdaging, maar is uiteindelijk ook het mooiste wat je in de keuken kunt doen.
De gerechten in dit boek zijn allemaal meerdere malen bij ons op tafel verschenen. Niet tijdens kerst of een speciaal diner, maar gewoon: doordeweeks als ik een avond vrij ben.

Nu alle recepten voor me liggen merk ik pas hoeveel klassiekers er in dit boek staan. Veel daarvan zijn gebaseerd op de keuken van mijn grote leermeester: mijn vader. Van een aspergesoepje tot een tiramisu en van lasagne tot een tournedos stroganoff... het zijn allemaal smaken van vroeger waar ik een twist aan heb gegeven.

Man, ik vind dat zo lekker! Misschien is het ook wel de leeftijd, want nu ik wat ouder word, ga ik steeds vaker terug in mijn herinnering en dan komen de klassiekers automatisch bovendrijven. Daarbij gaat het niet om het toepassen van allerlei ingewikkelde kooktechnieken, maar om eenvoudige bereidingen van mooie producten en dito smaken. Dat is misschien niet rock-'n-roll, maar wel zeer lekker.

Verschenen in
Genre
Eten & Koken
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
03 oktober 2017
Uitgeverij
Carrera
ISBN
9789048840700 , 9789048840717

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders



Advertentie

Lezersrecensies (1)

simpel sterrenrecepten koken

door: Wilma Hartman 1 like
Ik mocht dit bijzondere kookboek lezen en een recensie schrijven. Ik houd van lekker eten en ga graag uit eten bij restaurant die me smaken voorschotelen waarbij ik me afvraag ik proefde toch dit en dat, zo subtiel. Dat is precies zoals Sergio het beschrijft bij het recept van vanille-olie. Ik...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic