Kaaskoppen

10

Artikelen 3 Lijsten 1

Nederland is een ander land geworden. Een land waar zwartharige Nederlanders overal kleur en afkomst zien, terwijl hun blonde landgenoten die nergens zien. Een land waar de nieuwe kaaskoppen het zonder uitzondering over één ding eens zijn: racisme bestaat in Nederland. De vraag is alleen hoe je ermee omgaat. Hoe is het om te worden geboren in een land waarvan je weet dat de meeste inwoners je niet als een echte Nederlander zien?

Robert Vuijsje (auteur van Alleen maar nette mensen) noteerde de verhalen van zestig beroemde Nederlanders met een gekleurde afkomst. Zo is er het verhaal van de Surinaamse NOS Journaal-presentatrice die nog steeds geen kleur ziet op de televisie. En de ervaring van de Antilliaanse actrice die van Playboy slechts tienduizend euro kreeg aangeboden omdat ‘zwart niet verkoopt’. En hoe wordt gereageerd op de Surinaamse Sunnery James wanneer hij met zijn Friese vrouw Doutzen Kroes over straat loopt?

Robert Vuijsje schetst een beeld van ons land zoals we het nooit eerder zagen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
264
Laatste editie
01 maart 2016
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038801292 , 9789038801308


Artikelen over Kaaskoppen

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (2)

Multiculti tegen wil en dank oftewel wil de échte kaaskop opstaan?

door: Roosje de Vries 1 like
Deze bundel van stukken die eerder in de Volkskrant zijn verschenen, heb ik vrijwel in één ruk uitgelezen. Van juli 2014 tot november 2015 interviewde Vuijsje 62 mensen. Nieuwe kaaskoppen, kaaskoppen met een kleurtje, kaaskoppen met een andere achtergrond dan de ‘autochtonen’, maar ook een...

Kaas uit het Vuijsje

door: Sandra Hutchison 1 like
Juli 2014 begon de auteur Robert Vuijsje met het interviewen van 62 mensen, allemaal Nederlanders. Mooie gesprekken over hoe Nederlands zij zich voelen, onderlinge acceptatie, discriminatie, racisme en meer. Deze interviews zijn allemaal gebundeld in het nieuwe boek Kaaskoppen van de auteur van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic