Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

2

Artikelen 2 Lijsten 1

Jan Appel, kapper in de Dapperstraat die scheert, knipt en kapt van vroeg tot laat. Hij heeft een zoon Karel die als hij ooit sterft de kapperszaak in de Dapperstraat erft! Zijn kleine Kareltje veegt het haar voor pappa Jan Appel bij elkaar. Hij schikt de kleuren zo op de grond dat er een kat ligt, een muis of een hond. Samen met zijn oom trekt Karel eropuit om te schilderen. En als hij eindelijk zijn eigen schilderskist heeft, weet hij het zeker: hij wil naar de kunstacademie. Geen vader die hem daarvan afhoudt! 
Karel Appel gaat naar de kunstacademie en ontwikkelt gaandeweg een steeds expressievere stijl. Zijn wilde schilderen riep aanvankelijk verontwaardiging op. Maar samen met vrienden Corneille en Constant zocht Appel toenadering tot gelijkgestemde abstracte kunstenaars uit België en Denemarken. Zo ontstond COBRA, een afkorting van Copenhagen, Brussel en Amsterdam. 
Van de Dapperstraat tot ateliers in New York, Monaco en Toscane: Karel Appel wordt internationaal gezien als een van Nederlands beroemdste en meest geliefde moderne schilders. Een schilder die zich tot het einde van zijn leven bleef vernieuwen.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
32
Laatste editie
20 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Leopold B.V.
ISBN
9789025868703


Artikelen over Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

9 x de kunst om te lezen
08 maart 2017 2 likes
Hebban Sterrenparade (9)
20 maart 2016 4 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €15,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

De Appel viel ver van de boom

door Koen Driessens op 29-04-2016

Trek in een Appel? Het water loopt je in de mond met dit kleurrijke prentenboek van het duo Imme Dros & Harrie Geelen over schilder Karel Appel. Niet alleen krijgt de jonge lezer een goed beeld van wat deze schilder zoal maakte (vooral dingen die erg dicht liggen bij wat jonge schildertjes zelf maken), maar ook een levensles: ga voor je droom, trek je niets aan van tegenstand of achterklap en je...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic