Advertentie
Karel Appel
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 1 2 0 1 0
NRC:
Parool:

Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Jan Appel, kapper in de Dapperstraat die scheert, knipt en kapt van vroeg tot laat. Hij heeft een zoon Karel die als hij ooit sterft de kapperszaak in de Dapperstraat erft! Zijn kleine Kareltje veegt het haar voor pappa Jan Appel bij elkaar. Hij schikt de kleuren zo op de grond dat er een kat ligt, een muis of een hond. Samen met zijn oom trekt Karel eropuit om te schilderen. En als hij eindelijk zijn eigen schilderskist heeft, weet hij het zeker: hij wil naar de kunstacademie. Geen vader die hem daarvan afhoudt! 
Karel Appel gaat naar de kunstacademie en ontwikkelt gaandeweg een steeds expressievere stijl. Zijn wilde schilderen riep aanvankelijk verontwaardiging op. Maar samen met vrienden Corneille en Constant zocht Appel toenadering tot gelijkgestemde abstracte kunstenaars uit België en Denemarken. Zo ontstond COBRA, een afkorting van Copenhagen, Brussel en Amsterdam. 
Van de Dapperstraat tot ateliers in New York, Monaco en Toscane: Karel Appel wordt internationaal gezien als een van Nederlands beroemdste en meest geliefde moderne schilders. Een schilder die zich tot het einde van zijn leven bleef vernieuwen.

+


Genre
Onderwijs & Wetenschap , Kind & Jeugd
Basisschool: kunstzinnige vorming
Illustraties
Harrie Geelen
Aantal pagina’s
32
Uitgeverij
Uitgeverij Leopold B.V.
Eerste editie
20 januari 2016
Laatste editie
20 januari 2016
ISBN
9789025868703


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

De Appel viel ver van de boom

door: Koen Driessens

Trek in een Appel? Het water loopt je in de mond met dit kleurrijke prentenboek van het duo Imme Dros & Harrie Geelen over schilder Karel Appel. Niet alleen krijgt de jonge lezer een goed beeld van wat deze schilder zoal maakte (vooral dingen die erg dicht liggen bij wat jonge schildertjes zelf...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Karel Appel uit de kapperszaak in de Dapperstraat

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken