Kwellende liefde

42

Artikelen 2

'Mijn moeder verdronk in de nacht van 23 mei, mijn verjaardag.'
Delia, een vrouw van midden veertig, keert na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. Ze wil te weten komen wat er is gebeurd in de nacht dat haar moeder verdronk. Delia's speurtocht verandert het beeld dat ze altijd van haar moeder heeft gehad, maar ook dat van haar eigen verleden. Was haar moeder wel die wispelturige, veeleisende vrouw, die aan de jaloerse blikken van haar man wilde ontsnappen? En hoe betrouwbaar zijn Delia's herinneringen aan haar eigen jeugd?

In een taal die naar de diepste lagen van het leven reikt, ontleedt Elena Ferrante de gevoelens van een vrouw die op zoek is naar de wortels van haar bestaan.

Elena Ferrante debuteerde in 1993 met de roman Kwellende liefde. Ze schrijft hierin over de thema's die in haar latere romans terugkeren: het zoeken naar een eigen identiteit, het besef van het menselijk onvermogen, de wil om het leven te lijf te gaan en de angst om alleen te staan. En dat alles in een taal waarmee de diepte van de menselijke psyche glashelder wordt blootgelegd.

Elena Ferrante is de meest besproken onbekende auteur van tegenwoordig. Niemand weet wie er achter deze naam schuilgaat, iedereen leest haar boeken: De verborgen dochter en Dagen van verlating, en de NAPOLITAANSE ROMANS De geniale vriendin, De nieuwe achternaam, en de twee nog te verschijnen delen van dit vierluik.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
10 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789052263786 , 9789028426603 , 9789028441835


Artikelen over Kwellende liefde

Hebban Sterrenparade (7)
06 maart 2016 3 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €18,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

Zinnelijke waarheidsvinding

door Mirjam Burger op 01-04-2016

"De kindertijd is een fabriek aan leugens die steeds blijven terugkomen."

Als haar moeder Amalia verdrinkt op Delia’s verjaardag, keert Delia terug naar de stad die ze ooit verlaten heeft: Napels. Ze kan zich lastig neerleggen bij het idee dat haar moeder zichzelf van het leven heeft beroofd, en gaat op onderzoek uit. In een poging zaken te begrijpen, duikt ze steeds verder in het leven van Amalia...


Lezersrecensies (2)

(Te) Mooi geschreven verhaal.

door: Harriet 1 like
Kwellende liefde (1991) is de eerste roman die Elena Ferrante schreef . Dit jaar is het boek opnieuw uitgeven door de Wereldbibliotheek, nadat uitgeverij De Geus het boek ook al in 1996 heeft uitgegeven. Elena Ferrante is vooral bekend van de Napolitaanse romans , waarvan er nu 3 delen in het...

Unieke schrijfstijl

door: Sandra Hutchison 1 like
Na het overlijden van haar moeder komen bij de inmiddels volwassen Delia haar jarenlang verdrongen jeugdherinneringen weer langzaam boven drijven. Nare herinneringen aan een onsympathieke dominante vader en de aantrekkelijke, maar eigenaardige minnaar van haar moeder. In haar zoektocht naar de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic