Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Levenslicht
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 18 4 41 3 15 2 4 1 3
Volkskrant:
NRC:

Levenslicht

81

Gelezen 87 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 102 Favoriet 5 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 4   Topics 0

De zeventienjarige Adele is moederziel alleen in de verloskamer van het ziekenhuis aan het bevallen. De vader van haar kind zit in de gevangenis, en ook al heeft hij verlof gekregen, ze wil hem er niet bij hebben, en evenmin haar moeder en zus. Ze heeft van tevoren besloten de baby ter adoptie af te staan, in het besef dat zij het kind geen goed leven kan bieden – al begint de twijfel nu wel te knagen. Ze weet dat haar jonge leven hoe dan ook voor altijd zal veranderen. Dit moment is een afscheid, of een nieuwe start.

De dertigjarige Dora probeert al lange tijd zwanger te worden. Wat eerst een droom was, is inmiddels een obsessie, en om haar huwelijk te redden besluit ze een kind te adopteren. Maar ook hier is er geen zekerheid, en beide vrouwen zien zichzelf geconfronteerd met dezelfde vraag: wanneer ben je een moeder?

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
03 mei 2018
Laatste editie
07 mei 2018
ISBN
9789403106502 , 9789403112602
Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Wanneer ben je een moeder?

door: Doortje 1 reactie

Het krijgen van een kind betekent voor iedere vrouw iets anders. Voor de zeventienjarige Adele luidt haar ongewenste zwangerschap het einde van haar jeugd en het begin van een kansloze toekomst in. De dertigjarige Dora probeert daarentegen al jaren tevergeefs om in verwachting te raken. Als...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Levenslicht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.