Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Linda
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 21 3 25 2 9 1 10
VN:

Linda

73

Rank 4824 Gelezen 79 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 181 Favoriet 11 Recensies 9
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Het is een ongewoon broeierige zomer in het Zweedse slaapstadje Växjö wanneer een jonge vrouw, Linda, op zeer gewelddadige wijze wordt vermoord. De situatie wordt er niet beter op als de hoofdcommissaris van Stockholm besluit de chaotische en onbetrouwbare hoofdinspecteur Bäckström op de zaak te zetten. Bäckström is meer geïnteresseerd in drinken, eten en slapen in Växjö's meest chique hotel op kosten van de Zweedse regering, dan in het oplossen van de moord. In plaats van zijn instinct te volgen en Linda's dagboek te bestuderen, onderwerpt hij half mannelijk Växjö aan een tijdrovend en kostbaar DNA-onderzoek.
Terwijl Bäckströms team zijn best doet de moordenaar te vinden, ontgaat het hem compleet dat zijn dagen als hoofdinspecteur geteld lijken te zijn... Linda is een stevige aanklacht tegen het justitiële systeem, maar tegelijkertijd een ongemeen spannende thriller. Inspecteur Bäckström is cynisch, ijdel, neerbuigend en bevooroordeeld, een absolute antiheld, die gelukkig wordt omringd door menselijke, hardwerkende collega's.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Linda
Serie
Evert Bäckström (1)
Vertaald door
Jasper Popma Wendy Prins
Aantal pagina’s
525
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
27 februari 2007
Laatste editie
30 juni 2015
ISBN
9789023422068 , 9789023428275 , 9789023448792
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Paul
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (9)

Keuze van de redactie

Saaie irritatie

door: Remko Meddeler 2 reacties 1 like
Leif Gustav Willy Persson is één van de beste thrillerschrijvers van Zweden. Zo wordt beweerd. Zijn Nederlandse uitgever vindt hem zelfs tot de top 1 behoren. Zou je wellicht best kunnen stellen. Als je van thrillers zonder spanning houdt.
Nadat het lichaam van een aspirant-agente is gevonden in...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Linda

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.