Advertentie

Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken

2

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In de zomer van 2003 stond de jonge Marokkaanse schrijver Yusef el Halal op de stoep van Singel 262 in Amsterdam. Hij had zijn eerste manuscript bij zich. En zijn kornuiten: Adil en Mehmed. Ze eisten een gesprek.
Nu, ruim een halfjaar later, verschijnt het debuut van Yusef el Halal.
Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken is een sfeerschets van een Marokkaanse jongen in een land zonder kaftans en korans in het straatbeeld. Hij voelt zich nergens thuis; hij zit met zijn benen aan een kudde koeien gebonden en met zijn armen aan een kudde kamelen. Elke pagina is doordrenkt van heimwee, maar ook van vrouwen, Nokia's en het deurbeleid van Nederlandse discotheken.
De hoofdpersoon van Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, een talentvol, aanstormend schrijver, zoekt naar literaire erkenning, gebruikmakend van een soepel subsidiebeleid en de zucht van uitgevers naar allochtone schrijvers. Tijdens deze zoektocht komt hij, samen met sportschoolfanaat Ashraf, terecht in de Dordogne en raakt hij haast betrokken bij de Heilige Oorlog in Afghanistan. Maar de rode draad wordt gevormd door de hemelsmooie Najoua, die hem verlaten heeft en die ervoor zal zorgen dat op zijn grafsteen zal staan: 'Yusef al Halal' en daaronder: 'Kapot'.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
01 januari 2004
Laatste editie
01 januari 2011
ISBN
9789038831145 , 9789038831206


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken