Advertentie

Mijn verhaal: Becoming

760

Rank 321 Gelezen 869 Aan het lezen 136 Wil ik lezen 724 Favoriet 46 Recensies 22
Non-fictie Artikelen 4 Newsroom 4 Lijsten 5 Spots 6 Top25's 22 Hebban 1000 371   Topics 0

In een leven vol betekenis en successen heeft Michelle Obama zich ontwikkeld tot een van de meest iconische en overtuigende vrouwen van dit tijdperk. Als first lady van de Verenigde Staten - de eerste Afro-Amerikaanse in die rol - maakte ze het Witte Huis tot het meest gastvrije en warme in de geschiedenis, terwijl ze zichzelf ontplooide tot krachtig pleitbezorger voor vrouwen en meisjes in Amerika en wereldwijd. Ze veranderde de manier waarop gezinnen een gezonder en actiever leven nastreven en stond haar man bij terwijl hij Amerika door enkele van de meest aangrijpende gebeurtenissen leidde. Ondertussen liet ze ons een paar danspasjes zien, maakte ze een verpletterende indruk tijdens de Carpool Karaoke, en voedde ze twee down-to-earth dochters op onder het oog van de meedogenloze media.

In haar betoverende en diep reflecterende memoires nodigt Michelle Obama haar lezers uit in haar wereld, door ervaringen die haar hebben gevormd vast te leggen - van haar jeugd in het zuiden van Chicago tot haar jaren als bestuurder, balancerend tussen de eisen van het moederschap en werk, tot haar tijd op 's werelds beroemdste adres. Met onfeilbare eerlijkheid en levendige humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen, zowel publiek als privé, en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft - in haar eigen woorden en op haar eigen voorwaarden. Warm, wijs en onthullend is Mijn verhaal - Becoming een ongewoon intieme bespiegeling van een vrouw met kennis en bezieling die voortdurend en glansrijk beproevingen doorstond - en wiens verhaal ons inspireert om hetzelfde te doen.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaald door
Rob de Ridder
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Hollands Diep
Eerste editie
13 november 2018
Laatste editie
13 november 2018
ISBN
9789048840762 , 9789048840779
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (22)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn verhaal: Becoming

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.