Advertentie

Minaret

6

Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Onder haar hoofddoek is Najwa onzichtbaar voor de ogen van de rijke families wier huizen ze schoonmaakt. Twintig jaar geleden, toen ze nog studeerde, had ze zich niet kunnen voorstellen dat ze ooit als huishoudster zou moeten werken. Ze droomde ervan een goed huwelijk te sluiten en een familie te stichten. Tot een staatsgreep haar en haar familie dwong naar Londen te vluchten.
In de jaren die volgen wordt Najwa voortdurend op de proef gesteld, maar tijdens de bezoeken aan de moskee in het Londense Regent's Park put ze troost uit haar samenzijn met moslims. Haar dromen liggen in duigen, maar de ontdekking van de islam biedt rust. Dan ontmoet ze Tamer, de eenzame jongere broer van haar werkgeefster. Ze vinden elkaar in hun geloof en langzaamaan worden ze verliefd.

Leila Aboulela werd in 1964 in Caïro geboren, als dochter van een Egyptische moeder en een Soedanese vader. Ze groeide op in Khartoem en studeerde daar economie. Aan het eind van de jaren tachtig verhuisde ze naar Londen, waar ze statistiek studeerde. Daarna trok ze met haar man en kinderen naar het Schotse Aberdeen. Haar eerste korte verhalen werden opgenomen in diverse bundels en voorgelezen op BBC Radio. Voor het verhaal 'The Museum' kreeg Aboulela de Caine Prize. In 1999 publiceerde ze The Translator, dat als De vertaalster verscheen bij De Geus. Minaret is haar tweede roman.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Wim Scherpenisse
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
Eerste editie
08 januari 2008
Laatste editie
08 januari 2008
ISBN
9789044506129


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Minaret

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken