Mindset, de weg naar een succesvol leven

5

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.
Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.
Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
307
Laatste editie
10 januari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088502057

Lezersrecensies (2)

Mindset, de weg naar een succesvol leven

door: Gerrie 1 like
Eigenlijk is het heel simpel het hele boek bestaat uit voorbeelden van statische mindsets en open mindsets en wat dit mensen gebracht heeft en hoe het je als lezer verder kan helpen bij je eigen mindset. Na elk hoofdstuk volgt er een samenvatting om je eigen mindset te ontwikkelen (mocht dit nodig...

Mindset

door: Liza 1 like
Echt een heel bijzonder boek waarin duidelijk het verschil tussen de groeiende en de statische mindset besproken wordt op verschillende vlakken. Hoe kun je jezelf en andere leren om te willen groeien en te ontwikkelen? Voor mij als docent op een middelbare school een geweldig hulpmiddel om in mijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic