Moeder van glas

12

Artikelen 1 Lijsten 2

Als kind mocht Roos thuis met de matras van de trap sjezen, kleien deed ze met een pak Becel en een advocaatje van tijd tot tijd kon geen kwaad. Haar moeder was de leukste van de straat, maar de storm in haar hoofd bleef voor de buitenwereld onzichtbaar. Niet voor Roos, die als kind al wist dat ze haar soms moest beschermen. Pas toen ze zestig was kreeg haar manisch-depressieve moeder na een eindeloos traject een officiële diagnose. 

Wanneer haar moeder overlijdt door een val van de trap wil Roos Schlikker beter begrijpen wie de vrouw was die zich zo lang achter een masker had verborgen. Tijdens haar zoektocht leert ze haar rouw omarmen en komt zo dichter bij haar moeder dan ooit tevoren.

Roos Schlikker is van vele markten thuis: ze is columnist voor Het Parool en Kek Mama, schrijft scenario’s voor theater en tv, deed mee aan Wie is de Mol? en schuift geregeld aan bij onder meer Pauw. In 2017 verscheen haar debuutroman Huisje, boompje, beest, waardoor haar humor en wakkere, zwierige stijl die haar zo’n geliefd journalist maken ook in de boekhandel terechtkwamen.

‘Het mooiste en meest hartverscheurende boek van 2018.’ - Wendy Magazine

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 oktober 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Pluim
ISBN
9789492928085 , 9789492928177


Artikelen over Moeder van glas

  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders



Hebban recensie

    Angèle van Baalen Hebban Recensent

Een dappere ridder, maar breekbaar als glas

door Angèle van Baalen op 19-10-2018

Roos Schlikker, auteur en journalist, schrijft als freelancer voor dagbladen en tijdschriften. Ze was te zien als tafeldame bij DWDD en deed mee aan Wie is de Mol? Sinds Het eerste miljoen is het moeilijkst (2008) verschijnt regelmatig een boek van haar. In oktober 2018 kwam Moeder van glas uit, een boek dat zich niet gemakkelijk in een paar woorden laat omschrijven. Het is autobiografisch, een...


Lezersrecensies (1)

erg indrukwekkend

door: acrazylady 1 like
erg indrukwekkend boek. Roos vertelt over hoe het was te leven met een moeder die manisch-depressief was maar pas een diagnose kreeg op latere leeftijd. het draait ook om de tijd na haar dood en hoe ze het een plaatsje gaf en hoe ze dichter bij haar moeder kwam. vind de geschreven stukjes die haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic