Moeders van anderen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 43 4 63 3 40 2 12 1 4
Volkskrant:

Moeders van anderen

162

Gelezen 166 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 162 Favoriet 7 Recensies 42
Literatuur & Romans Artikelen 5 Newsroom 1 Lijsten 6 Spots 11   Topics 0   Leesclub

Een buitenwijk in de jaren negentig. Nico en Kine hebben eigen regels om de wereld bij elkaar te houden. Altijd in de voorste metrowagon staan, altijd een groene trui dragen op donderdag. Maar de belangrijkste regel: nooit praten over hun moeder, nooit over haar drankgebruik, nooit over de dingen waar ze bang voor zijn.

Reikhalzend kijken de zusjes uit naar het moment dat ze een scooter kunnen kopen. Terwijl ze hun wereld langzaam uitbreiden lijkt vooral Kine zich te ontplooien. Nico daarentegen raakt steeds meer vervreemd van haar leeftijdsgenoten. Nauwkeurig analyseert ze de rampen die er om hen heen gebeuren, tot ze in haar fatalisme niet meer ziet welke ramp er werkelijk op hen afkomt.

Van Doornik heeft een bijzonder talent om lichtvoetig over de worsteling met onveiligheid, onmacht en loyaliteit te schrijven. Moeders van anderen is een geestige, ontroerende roman over een disfunctionele familie met een groot verlangen naar het leven.

'Twee zussen verstrikt in het drama van een drinkende moeder: aangrijpend, vol humor en met een continue onderliggende dreiging - een debuut van formaat.'
THOMAS ROSENBOOM

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
05 april 2018
Laatste editie
10 april 2018
ISBN
9789044631715 , 9789044632798
Boekinformatie wijzigen


Recensies (42)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Een debuut van hoge kwaliteit

door: Marvin O. 4 reacties 2 likes

Nico en Kine zijn twee zussen die voornamelijk bij hun moeder wonen. Alleen de weekends brengen ze bij hun vader door. Ze zijn erg op elkaar aangewezen want hun moeder drinkt en schiet tekort in haar opvoeding. Het lijkt wel alsof ze meerdere moeders hebben, zo vinden ze. De eerste moeder is...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Moeders van anderen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken