Advertentie
Onderwereld

Onderwereld

29
Gelezen 30 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 20 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

Onderwereld begint op 3 oktober 1951, als Toots Shor, Jackie Gleason, Frank Sinatra en J. Edgar Hoover toeschouwer zijn van de derde ronde in de historische strijd om het Amerikaans honkbalkampioenschap tussen de Dodgers en de Giants. Hoover krijgt ter plekke het bericht dat de Russen een atoombom tot ontploffing hebben gebracht en Bobby Thomson slaat de legendarische homerun waarmee hij de Giants het kampioenschap bezorgt, ‘de slag die over heel de wereld te horen was’.

Onderwereld, DeLillo’s grootste en meest aangrijpende roman tot nu toe, is de briljant ineengevlochten geschiedenis van het Amerika van de afgelopen vijftig jaar, die de ziel van de Amerikaanse cultuur blootlegt. De twee hoofdpersonen, afvalspecialist Nick Shay en kunstenares Klara Sax, beleven een korte verhouding in The Bronx in 1952, als zij nog leraarsvrouw is en hij een jongen van zeventien die op het punt staat een daad te begaan die de rest van zijn leven zal domineren.

Onderwereld brengt het innerlijke landschap van de Koude Oorlog in kaart en in een fascinerend intermezzo van zowel publieke als persoonlijke gebeurtenissen werpt DeLillo licht op het verleden en tegelijk op het wezen van de herinnering zelf. 

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Anthos
Laatste editie
16 maart 2011
ISBN
9789022320617 , 9789041405821 , 9789076341309 , 9789076341316 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Reis door de tijd

door: Elbert Grift 1 like
Via verschillende figuren komt de schrijver tot een roman die een tijdsbeeld schetst van Amerika van de laatste 60 jaren te beginnen met de heroische honbalwedstrijd tussen de Giants en de Dodgers uit eind jaren 50, waarin een jonge jongen de honkbal weet te bemachtigen die de wedstrijd...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook