Advertentie

Ontvoerd

33

Rank 4516 Gelezen 40 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 2 Recensies 1
Non-fictie Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

'Hij stopt, pakt een pistool uit z'n broeksband en richt op ons. We schreeuwen om het hardst "No, no, no!" Ik hoop vurig dat hij niet durft te schieten of dat op z'n minst de kogels hun doel zullen missen. Maar er klinkt geen schot. Alleen m'n hart bonkt oorverdovend.'

Voor zijn zoektochten voor SPOORLOOS komt Derk Bolt al bijna 25 jaar in Colombia. Was dat vroeger nog een gevaarlijk land met oorlogen tussen drugsbaronnen, guerrilla's en paramilitairen, tegenwoordig is het er grotendeels veilig. Een feest om naartoe te gaan zelfs, want de natuur is schitterend en de mensen zijn opvallend aardig.
In juni 2017 gaat het dan toch nog mis. In een achtergebleven gebied in het noorden van Colombia worden Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender van de weg gehaald door een gewapende guerrilla. Ze moeten hun spullen inleveren en worden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Er volgt een spannende week in gevangenschap, vol onzekerheid of ze het er wel levend vanaf zullen brengen én of de buitenwereld wel doorheeft dat ze zijn ontvoerd. Humor en zorgen over thuis houden de mannen op de been, zéker tijdens de extreem zware jungletochten, die hun overigens nog bijna fataal worden.
In ONTVOERD beschrijft Derk Bolt op zijn geheel eigen, ironische wijze wat hem deze week is overkomen en hoe hij het heeft beleefd. Het waargebeurde verhaal laat zich lezen als een avonturenroman.

Derk Bolt (1955) is journalist en televisiemaker. Sinds 1995 reist hij over de wereld voor het KRO-programma SPOORLOOS. Voor de KRO Gids en de Wegener Dagbladen schreef hij daar jarenlang een veelgelezen column over. Hij publiceerde zijn beste reisverhalen in ALTIJD ERGENS ANDERS en GROETEN UIT VERWEGGISTAN.

+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
Eerste editie
01 november 2017
Laatste editie
09 november 2017
ISBN
9789462970885 , 9789462970892


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Onno van Rijen Hebban Recensent

Trektocht door Colombiaanse jungle

door: Onno van Rijen 3 reacties

Derk Bolt, presentator van het televisieprogramma 'Spoorloos' en zijn cameraman Eugenio (Eus) Follender werden in juni 2017 in het noordoosten van Colombia ontvoerd door de guerrillabeweging ELN, het Nationale Bevrijdingsleger. Zij waren op zoek naar een biologische moeder van een uit Colombia...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ontvoerd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken