Opperduitsland

Opperduitsland

12
Gelezen 13 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 220 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0
‘Dé roman over deze tijd. Een Duits antwoord op Michel Houellebecqs Onderworpen.’
Süddeutsche Zeitung

Victor werkt als investeringsbankier in Frankfurt, maar zijn succesvolle loopbaan kan in zijn ogen slechts worden bestempeld als absurd, evenals het leven zelf. Zijn pogingen om liefde te vinden monden uit in niets, en ondanks de dure Porsche waarin hij rijdt, verlangt hij stiekem naar een doodnormaal burgerlijk leven.
Op een dag flanst Victor uit pure verveling een manifest in elkaar, een blauwdruk voor de ideale samenleving, als ware het zoveelste businessplan. Hij verpakt zijn zelfhaat als een aanval op de uitwassen van het moderne kapitalisme. Maar dat hij er een politieke aardverschuiving mee zal veroorzaken, heeft hij niet voorzien.
Opperduitsland is doordrenkt van humor met een kwaadaardig randje, vol met bijtende observaties van iemand die het wereldje van binnenuit heeft meegemaakt. Ook biedt de roman verrassende politieke inzichten over de ondergang en wederopstanding van de staat.

Alexander Schimmelbusch (1975) studeerde economie en Duitse taal en literatuur aan Georgetown University in Washington. Hij werkte vijf jaar als consultant bij een investeringsbank in Londen. Schimmelbusch woont afwisselend in Washington en Berlijn.

‘Dit boek hoort op elke boekenplank: het is hét boek om te laten zien dat de scherpste cultuurkritiek op het kapitalisme juist uit het kapitalisme zelf kan komen, gebaseerd op nauwkeurige kennis, een inzicht in de ziekelijke neiging tot opkomst en ondergang, inclusief een barmhartige blik op de korsten en littekens van de bankiersziel. Een roman die aantoont dat daarbij ook humor is geoorloofd.’
Florian Illies, Die Zeit

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
232
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
07 januari 2019
ISBN
9789044639049 , 9789044639056
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Weg met de roofkapitalisten, zei de roofkapitalist

door VictorDLV op 30-01-2019

‘De kinderlijke veroveringsfantasieën doorgronden die als gouden vissen onder het wateroppervlak door de dagdromen van bestuursvoorzitters zwemmen.’ Victor is gespecialiseerd in fusies en overnames. Maar ergens knaagt het.

Negenendertig is hij nu. De pensioengerechtigde leeftijd voor roofkapitalisten, aldus Schimmelbusch. Dealmaker, eigenaar van 102 huizen in Berlijn, multimiljonair ten koste van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook